Sindikat

Sindikat “Nezavisnost” reprezentativan i u kompaniji Continental u Subotici

 

  • Poslodavac kompanije Continental (Contitech Fluid Serbia d.o.o Subotica) potvrdio je reprezentativnost sindikatu “Nezavisnost” u svojoj fabrici u Subotici 

U rešenju o utvrđivanju reprezentativnosti navedeno je da se usvaja zahtev sindikata “Nezavisnost” koji je registrovan pre dve godine. Dodaje se da je sindikat urednom dokumentacijom (rešenje o registraciji i pristupnice) dokazao svoju reprezentativnost u skladu sa Zakonom o radu. Preciznije rečeno, dokazano je da su 222 zaposlena redovni članovi sindikata “Nezavisnost”, što predstavlja 16,79 odsto od ukupno 1.322 zaposlena u subotičkoj fabrici.

Reprezantativnost sindikata “Nezavisnosti” u Continentalu priznaje se počevši od 31. januara 2023. godine.

Rešenje koje je potpisao generalni direktor kompanije Aleksej Kočin dostavljeno je predsedniku fabričkog sindikata “Nezavisnost” Robertu Abrahamu.

Continental je kompanija koja se razvija i širi diljem sveta bezmalo od njenog osnivanja 1871. godine u Hanoveru u Nemačkoj. Danas Kompanija spada u pet najvećih svetskih dobavljača u automobilskoj industriji.

Fabrika u Subotici počela je s proizvodnjom u oktobru 2012. godine. U ovom delu Continentala proizvode se cevi i creva za protok različitih tipova fluida i tečnosti u automobilima, kao i u komercijalnim i industrijskim vozilima. Subotička fabrika uspešno sarađuje sa najpoznatijim firmama u svetu automobilske industrije, što je omogućila njena produkcija više od milion gotovih proizvoda mesečno.

Svetozar Raković

Izvor: UGS Nezavisnost

Foto: Continental

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Povećanje zarada u Galenici AD nakog pregovora sa sindikatima – 18%
Žene u sindikatima – Solidarnost je naš imperativ! (plus video)

Kategorije

Izbornik