NajnovijeSport

Сениори АК Апатин трећу годину за редом екипни сениорски шампиони Србије у кросу

БОРБЕЉ ОСВОЈИО ЧЕТВРТУ ТИТУЛУ СЕНИОРСКОГ ПРВАКА СРБИЈЕ У 2023. ГОДИНИ

  • У организацији Српског атлетског Савеза на простору Наутичког насеља Бисер Бољевци протеклог викенда одржано је појединачно и екипно Првенство Србије у кросу за све категорије, на којем је Атлетски клуб Апатин имао сјајан наступ освојивши две титуле.

Ђуро Борбељ појединачни шампион Србије и кросу и на тај начин објединио титуле сениорског шампиона Србије у маратону, полумаратону, 10 км на путу у 2023. године. После 2022. године када је освојио сениорске титуле Првака Србије у маратону, полумаратону, 10 км на путу, 5000 метара на стази и вицешапионске титуле на 3000 метара ово је једна од најбољих такмичарских сезона у каријери. У трци сениора на 10 километара Србије Ђуро Борбељ се од почетка трке одвојио и трчао соло трку и показао да је у одличној форми, и да би уколико буде све у реду требало да буде један од окосница националног тима Србије на Светском првенству у кросу које се одржава у Београду крајем марта 2024. године.

Ђуро Борбељ члан Атлетског клуба Апатин безмало од оснивања и за понос је Апатина који промовише на најбољи начин. Од недавно Ђуро Борбељ воднику по чину припадник је Спортске јединице Војне академије Министарства одбране, свакако један од најбољих дугопругаша у Србији у протеклим годинама и са 28 година има још простора да пружа боље резултате.

Сјајна сениорска екипа Атлетског клуба Апатин у сасатву Ђуро Борбељ, Душан Крстић, Александар Стајић и Мирослав Пешић трећу годину за редом освојила екипну шампионску титулу у кросу и на тај начин по трећи пут представљаће Републику Србију, АП Војводина и Апатин на Купу Европских шампиона.

Изјава Горан Чегар: Поносан сам на ове момке на све што су пружили, и на наjбољи начин представљали клупске боје на главном државном кросу у сениорској конкуренцији. За наш клуб који ове године слави 22 године од оснивања ово је велики успех. Готово сигурно је да ниједан луб у српској атлетици није остварио такав резултат да се три године за редом пласира на Куп Европских шампиона. Следећи викенд Ђуро Борбељ представљаће Републику Србију и Министарство одбране Републике Србије на 1. Светском војном првенству у полумаратону, који се одржава 29. октобра 2023. године у Швајцарској где ћу ја бити у функцији вође Делегације и што ће бити награда и круна за остварене резултате протеклих година.

Трудимо се да наставимо да стварамо наследнике и кроз рад са децом потпуно бесплатно од формирања до данас желимо да промовишемо праве вредности које атлетика носи, у раду са децом раде два тренера Бојан Томашевић и Марија Бубало који се максимално труде да деца буду сретна и задовољна током реализације тренинга.

Сретан сам и задовољан да је моја мисија од 1995 године када сам у Апатину организовао први Дунавски полумаратон који је данас један од најбоље организованих у Србији и региону и 2001. године када сам са Славкоме Јерковићем формирао први атлетски клуб у Апатину, у потпуности испуњена и да својим односом смо пример многима.

 

 

 

 

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Povezani članci

Kako smanjiti broj saobraćajnih udesa u Somboru?
У Народном позоришту Сомбор обележено 138 година од оснивања Предшколске установе „Вера Гуцуња“

Kategorije

Izbornik