Najnovije

Kako smanjiti broj saobraćajnih udesa u Somboru?

 

  • Od početka godine na području Policijske uprave u Somboru je zabeleženo više od 17 hiljada različitih saobraćajnih prekršaja. Iako se konstantno apeluje da se ne seda za volan pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, i dalje ima nesavesnih vozača koji ne poštuju propise, stoga će saobraćajna policija nastaviti redovne i pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

 

U prvih devet meseci ove godine na području zapadnobačkog okruga somborska saobraćajna policija je zabeležila preko preko 17 hiljada saobraćajnih prekršaja. Tokom kontrole saobraćajne policije u Somboru, kojoj smo prisustvovali u prepodnevnim časovima, uverili smo se da se seda za volan pod dejstvom alkohola i bez vezivanja sigurnosnog pojasa. Neki od vozača bili su voljni da razgovaraju sa nama nakon prekršaja.

Od početka godine, najviše je bilo prekršaja prekoračenja brzine – 6.500, dok 3.500 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a 750 je koristilo mobilni telefon tokom vožnje.

Major Renata Kosanović, oficir saobraćajne policije PU Sombor: “Tokom prvih devet meseci isključili smo 1.200 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, a 46 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Od ukupnog broja isključenih vozača, njih 377 zadržani su u prostorijama PU Sombor, od kojih je bilo 121 vozač bicikla”.

Trenutak nepažnje može dovesti do tragičnih posledica, stoga treba poštovati propise i apele, zato vozite bezbedno, kako zbog sebe tako i zbog drugih učesnika u saobraćaju.

 

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

izvor: RTV

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Завршетак радова на асфалтирању четири неасфалтиране улице у Сомбору
Сениори АК Апатин трећу годину за редом екипни сениорски шампиони Србије у кросу

Kategorije

Izbornik