Sport

Сениори Атлетског клуба АПАТИН одбранили титулу

 

Остварен пласман на Куп Европских шампиона у Шпанији 5. фебруара 2023. године, историјска година за АК Апатин са 6 сениорских медаља на званичним првенствима Србије

  • Сениори Атлетског клуба Апатин одбранили су титулу екипног првака Србије у кросу и на тај начин изборили другу годину за редом учешће на Купу Европских шампиона у кросу које је 5. фебруара 2023. године заказано у Шпанији

Ношени позитивном енергијом која је створена током реализације међународног 26. Апатинског Дунавског полумаратона, сениори Атлетског клуба Апатин су остварили још један сјајан екипни резултат и тимским радом забележили екипну победу на Првенству Србије које је одржано у суботу 22. октобра године у Новом Саду на теренима ФК Борац Клиса у техничкој организацији АК Борац са Клисе а под покровитељством Српског атлетског Савеза. На Првенству Србије учествовало је 320 такмичара и такмичарки из 35 атлетских клубова у 12 старосних категорија.

Атлетски клуб Апатин на Првенству Србије наступио је у сениорској конкуренцији, у трци на 10000 метара, која је била једна од најмасовнијих и најквалитетнијих где се на старту појавило 26 такмичара из 10 клубова, међу којима и пет чланова Атлетског клуба Апатин, Ђуро Борбељ, Душан Крстић, Мирослав Пешић, Александар Стајић и Марко Коканов. На Првенству Србије у конкуренцији млађих пионирки у трци на 1000 метара наступила је Уна Чегар која је заузела 35. место у конкуренцији 72 такмичарке. Технички координатор првенства Србије у кросу у име Српског атлетског Савеза био је Горан Чегар.

У екипном пласману где су бодована по најбоља три такмичара из сваког клуба прво место и шампионску титулу у сениорској конкуренцији освојио је Атлетски клуб Апатин са 23 бода, испред екипе Атлетског клуба Лепосавић који су заузели друго место са 28 бодова, треће место освојила је Црвена Звезда Београд са 44 бода, четврто место екипа Партизан Београд са 46 бодова, док је петопласирана екипа АК Борац са Клисе са 55 бодова. Најуспешнији у појединачном пласману у екипи АК Апатин био је Ђуро Борбељ који је освојио четврто место, одличну трку истрчао је и Душан Крстић који је освојио 9. место, 10. место заузео је Александар Стајић који се храбро борио за екипу, стандардно добру трку истрчао је Мирослав Пешић који је заузео 12. место, док је Марко Коканов освојио 19. место.

Куп Европских шампиона у кросу се према календару Европске атлетске федерације одржава у Шпанском граду Оропеса дел Мар (Покрајина Кастељон), 5. фебруара 2023. године и чланови Атлетског клуба Апатин почињу припреме за учествовање на овом изузетно престижном и најмасовнијем Европском клупском такмичењу.

Чланови Атлетског клуба Апатин у 2022. години остварили су један од најбољих остварења од самог оснивања, осим прегршт медаља на многобројним такмичењима у земљи и иностранству, освојено је 6 медаља на званичним првенствима Србије; осим екипне шампионске титуле Србије у кросу, Ђуро Борбељ освојио је још пет медаља, постао је сениорски шампион Србије у четири дисциплине (маратон, полумаратон, 10 км на путу, 5000 метара на стази), и освојио је вицешампионску титулу на Првенству Србије на 3000 метара на стази.

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор

 

(Сва ауторска права евентуалног даљег објављивања ове рубрике и њеног целовитог садржаја постављено на порталу Новог Радио Сомбора без упита и дозволе било које стране или појединца заштићена и задржана свим релевантним правним механизмима!)

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Stanišić i Tekstilac u finalu PFS Sombor
ARSU Sledi ME: Somborske čarolije u Ljubljani

Kategorije

Izbornik