Mladi

SEC realizovao trening Be You(th)! Contribute to the Prevention of Violent Extremism

 

  • Somborski edukativni centar je uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope realizovao trening „Be You(th)!“

Contribute to the Prevention of Violent Extremism“ za omladinske radnike/ce, lidere/ke i aktiviste/kinje iz Srbije. Trening je realizovan od 10. do 13. marta na Avali, u studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“. Osnovni cilj projekta u okviru kog je realizovan trening je izgradnja kapaciteta i osnaživanje omladinskih radnika/ca, lidera/ki i aktivista/kinja iz Srbije na teme prevencije nasilnog ekstremizma, ljudskih prava i učešća mladih, kako bi se pomenuti akteri podstakli da preuzmu aktivnu ulogu u našem društvu kada je u pitanju prevencija nasilnog ekstremizma.

Tokom ovog treninga učesnici/ce su su unapredili/e znanja i veštine u oblastima prevencije nasilnog ekstremizma, ljudskih prava i učešća mladih, a sve to na nacionalnom i evropskom nivou. Osim toga, na treningu je bilo reči i o mogućnostima uključivanja, podsticanja i osnaživanja mladih za veće učešće u procesima prevencije nasilnog ekstremizma. Samom treningu je prisustvovalo 20 učesnika/ca sa teritorije čitave Srbije.

Tokom treninga učesnicima/cama je putem ZOOM platforme predavanje o uticaju religije na nastanak i prevenciju nasilnog esktremizma održao Fred Nyabera, iz Nairobija (Kenija), direktor inicijative End Child Poverty u okviru fondacije Arigatou International.

Nakon treninga, svi/e učesnici/ce imaju zadatak da pripreme i realizuju aktivnosti (javne akcije, radionice i sl.) u svojoj lokalnoj zajednici, na teme koje će obrađivati tokom samog treninga. U toku rada, podršku za to pružaće im mentori, kao i projektni tim.

Praktični deo će se pripremati nakon treninga, a učesnici/ce će tokom aprila i maja realizovati planirane aktivnosti. Osim toga, nakon treninga učesnici/ce će biti u prilici da daju svoj doprinos kreiranju priručnika na temu prevencije nasilnog ekstremizma, ljudskih prava i participacije mladih na nacionalnom i evropskom nivou.

piše i fotografiše: Srđan Ačanski, dipl.turizm.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Prilika za studente da kreiraju budućnost svetske kozmetičke industrije
B612 International grindcore conspiracy, Novi Sad

Kategorije

Izbornik