Mladi

SEC: Poziv mladima za učešće na projektu “Sombor – grad mladih, razumevanja i podrške“

 

  • Somborski edukativni centar u okviru projekta “Sombor – grad mladih, razumevanja i podrške“ realizovaće dvomodularnu obuku vršnjačkih edukatora/ki iz redova mladih za vođenje radionica u cilju prevencije diskriminacije

Termin I modula je 26-28. novembar, a termin II modula je, 30. novembar – 2. decembar. Pravo učestvovanja u obuci imaju mladi 15-30 godina sa područja Grada Sombora (Sombor i okolna sela). I modul obuke biće realizovani u Vrbasu, a drugi u Novom Sadu.

Učesnici/e koji prođu obuku, imaće priliku da osim obuke, a uz podršku i mentorstvo omladinskih radnika/ca SEC-a, u parovima osmisle i održe radionice na temu prevencije diskriminacije.

Tokom prvog modula učesnici/e će imati priliku da steknu osnovna znanja i preispitaju svoje vrednosti i uverenja u vezi sa diskriminacijom i ljudskim pravima, a drugi modul će biti posvećen edukaciji u cilju pripreme i sticanja veština za realizaciju radionica.

Obuku i mentorstvo će sprovoditi trenerski par omladinskih radnika/ca SEC-a sertifikovanih od strane NAPOR asocijacije.

Za učesnike/ce su obezbeđeni obroci, osveženje, promo materijal, putni troškovi i troškovi smeštaja, kao i materijal za realizaciju radionica. Polaznicima/ama obuke koji/e budu prisutni na oba modula treninga odnosno na minimum 80% kompletnog treninga i uspešno realizuju praksu obezbeđeni su sertifikati.

Prijave se vrše putem online formulara.

Rok za prijave je 25. novembar do 23.59.

Beleži: Ivana Barać


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Novembar u znaku nauke i Fizi Bizi Fest-a!
Održan međunarodni 13. Fizi Bizi Fest

Kategorije

Izbornik