Estrada

Šarmantna saradnja Mije Dimšić i Nene Belana „Ajmo u đir“

 

  • Šarmantna muzička saradnja Mije Dimšić i Neno Belana, pesma „Ajmo u đir“, oživljava zvukove 50-ih godina te zahvaljujući rekonstruisanom vizualnom identitetu tog vremena na trenutak vraća u taj izgubljeni svet

Cameo ulogu ima Robert Mareković, takođe veliki zaljubljenik u zvukove 50-ih koji kao radijski DJ iz tog vremena pušta karakterističnu vinil singlicu na kojoj se nalazi pesma i tako počinje trominutna čarolija!

Neno i Mia u spotu prvo flertaju u maniru mjuzikla toga doba, u čarobnom retro okruženju prekrasnog Nacionalnog parka Brijuni, a onda se događa vremenska tranzicija i oni su nešto stariji, već u vezi, šetajući Brijunima ruku pod ruku. Priču završavaju romantičnim plesom.

Ulogu u spotu ima i Damir Bačić koji se pojavljuje u „oba vremena“ s tamburom u ruci i na simboličkom nivou predstavlja muziku koja je bezvremenska i spaja prošlost i sadašnjost glavnih likova. Naravno, tambura kao instrument u pesmi nije slučajna, i Mia i Damir su Slavonci pa se na taj način i muzičko-simbolički povezuju zvukovi njihovog rodnog kraja s mediteranskim uzorkom Nene Belana. Režiju ovog šarmantnog spota potpisuje Sandra Mihaljević.

  • Jako sam sretna i ponosna što izvodim duet s jednim od mojih najvećih uzora još iz srednjoškolskih dana kad sam prvi put uzela gitaru u ruke. Nadam se da će ljudi osetiti koliko smo uživali u celom procesu nastanka pesme, posebno u snimanju spota na Brijunima koji stvarno oduzimaju dah. Velika zahvala Nacionalnom parku Brijuni što su nam izašli u susret i pomogli da se ovaj spot realizuje – rekla je Mia Dimšić.

Pesmu su premijerno izveli na Melodijama Jadrana u Splitu gde su oduševili plesnom koreografijom i sjajnom vokalnim izveđenjem koja je vrlo brzo ušla u uvo slušaocima. Autor muzike pesme „Ajmo u đir“ je Neno Belan, tekst je napisao Nikša Sviličić, a Belan pesmu potpisuje i aranžmanski.

Jugoton Croatia Records d.o.o.
Nušićeva 27,
11000 Beograd
tel: +381 11 3225 362,
tel/fax: +381 11 3229 321, mob: +381 63 555 193

————————————————————————————————————-

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Nova numera Srđana Marjanovića u duetu sa Banetom Vidakovićem
Vasil Hadžimanov Band predstavlja novi studijski album „Keyf“

Kategorije

Izbornik