Najnovije

Inspekcija naložila uništavanje sporne serije čipsa, kontrole nastavljene

 

  • Poljoprivredna inspekcija je prilikom vanredne kontrole pogona kompanije „Chips Way“ dala nalog za uništenje 880 pakovanja čipsa od 150 grama sa istim lotom iz sporne serije koja sadrži povišen nivo akrilamida

Inspekcija je naložila i dodatna ispitivanja svih ostalih lotova koji se mogu dovesti u vezu sa spornom serijom, a odmah su preduzete mere da se i oni povuku iz prometa i uradi opoziv – objavljuje u saopštenju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Odmah po dobijanju RASFF notifikacije o povišenom nivou akrilamida u prehrambenom proizvodu čips sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, poljoprivredna inspekcija je izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona i preduzela sve mere iz svoje nadležnosti.

Prilikom kontrole je konstatovano da je sporna količina proizvoda koja je bila namenjena izvozu u Hrvatsku, tamo i uništena, a inspekcija je za preostale proizvode sa istim lotom zabranila dalju upotrebu i naložila uništavanje.

Regulativa u Srbiji kada je reč o akrilamidu je usaglašena sa propisima Evropske unije i propisuje iste dozvoljene nivoe te supstance.

Poljoprivredna inspekcija će i u narednim danima nastaviti sa pojačanim kontrolama ove vrste proizvoda kako ovog, tako i ostalih proizvođača, uz redovne kontrole svih prehrambenih proizvoda sa ciljem da domaći potrošači budu sigurni u to da se u prometu nalaze isključivo bezbedni prehrambeni proizvodi.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Sombor položio venac u Dan sećanja na stradale i prognane u akciji „OLUJA“
In memoriam: Ksenija Vuković (1961-2023)

Kategorije

Izbornik