Estrada

Sada je red na nju! Nika Turković objavila prvi album „11”

 

  • Odvažan debi album mlade kantautorke

Otkada je 2019. godine pesmom „U mraku“ unela svežinu i domaćoj muzičkoj sceni predstavila jedan sasvim novi i moderan zvuk, mlada kantautorka Nika Turković ne prestaje da niže hitove, zaobilazi šablone, ruši tabue i testira granice muičke i lične. Sada je došlo vreme da Nikini singlovi i dosad neobjavljene pesme zažive i na njenom prvom studijskom albumu „11“.

Ako ste mislili da ste od Nike čuli sve, ovo je tek početak…

Kako u današnje vreme užurbanosti i prolaznosti stati, obratiti pažnju na najsitnije detalje i proživeti lepotu trenutka? Još je teže zastati ispred ogledala, pogledati se u oči, u dušu i suočiti se sa vlastitim emocijama. Ponekad najbolji prijatelj, ponekad najveći neprijatelj, no imamo li snage spoznati detalje od kojih su satkane naše emocije? Premda naizgled jednostavan, ovo nije nimalo lak zadatak.

Manje je više, glavni je moto dugoočekivanog albuma prvenca Nike Turković, na kojem je glavni naglasak u kombinaciji akustičnog zvuka te decentnih elektronskih elemenata koji su samo podrška emotivnom vokalu u savremenom aranžmanu nalik na globalne fenomene pop muzike. Sa velikom dozom jedinstvenog autorskog potpisa snažne, samouverene žene koja se ne stidi da ogoli dušu slušaocu, pustiti ga u svoj intiman prostor te iskreno progovoriti o svakodnevnim usponima i padovima sa kojima će se poistovetiti mnogi. Ovo nije album za usputnu konzumaciju, naprotiv, zahteva punu pažnju slušaoca kojeg uvodi u introspektivni svet gde se poznato isprepliće sa nepoznatim i gradi priču za snažnije sutra.“ (Maja Trstenjak, Glazba.hr)

 ’11’ je presek protekle tri godine mog rasta, što emotivnog, nekog ljudskog, ali i muzičkog, pa tako poslednje tri pesme možda najviše prikazuju ono što ćete od mene moći očekivati u budućnosti. Stalno rastemo i menjamo se, pa sam nekako to ponosno prigrlila i odlučila sažeti u jednu celinu koju ću i sama jednog dana moći uzeti u ruke, sa ponosom na ono što sam napravila. Beskrajno sam zahvalna svim ljudima koji su na njemu sa mnom radili godinama, a tu moje najveće hvala ide Ivanu Pešutu. Mom prijatelju, producentu, muzičaru, čoveku, koji je stajao uz mene od prvog dana i za kojeg se nadam da će još dugo. Tek smo zapravo počeli.

Veliko hvala i mojim omiljenim muzičarima na našim prostorima, Pocket Palmi, sa kojima sam odlučila da radim jedinu saradnju, kao i tam i Fantomu, čiju pesmu ponosno nosim na albumu. Ogromno hvala moram posvetiti i svojoj prijateljici i dizajneki Ani Žurić, bez koje ovaj vizuelni identitet ne bi bio to što jeste, kao i Senji Vild i Franji Matkoviću, na ovakvim fotkama koje su mi dozvolile da baš budem ono što trenutno jesam.“, ispričala je Nika.

„11“ možete slušati na svim streaming servisima.

PESME NA ALBUMU:

u mraku
raj
gledaj me
boje
pusti
tvoj mir
dok nas nema
sutra
sam(a)
bolja
mrzim

NIKA TURKOVIĆ
„11”
(Aquarius Records)Nika_Turkovic_2023_11_Mp3.zip 85.5 MB
https://mega.nz/file/wVlhSLLD#rlaEqK9buHK15lU7-rMmBsP-JqS4lI2mA7r-evVTRDk
Nika_Turkovic_2023_11_Wav.zip 363.4 MB
https://mega.nz/file/FMUU3BTA#qI48gxZs_i5Ca-vnCj_1raFJ-IcxjF5S7P1gJu2f3Fo

http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Albumi_2023/Nika_Turkovic_2023_11_Mp3.zip

http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Albumi_2023/Nika_Turkovic_2023_11_Wav.zip

STREAMING: https://bfan.link/11-6

„11“ možete slušati na svim streaming servisima.

Fotografije by Matković & Vild 

 

PR TEAM

Anamarija Pančenko 

Menart d.o.o.

*  Resavska 12/I, 11000 Beograd, Srbija

+381 11 2681 121, +381 63 225080

*   promocija@menart.rs

www.menart.rs

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

U toku koncerta legendarne Riblje Čorbe u Somboru, naš reporter Srđan Ačanski na licu mesta beleži – detalji slede
Marko Bošnjak predstavlja pesmu i spot koji ostavljaju bez daha

Kategorije

Izbornik