Najnovije

ROMACTED II – Osnaživanja Roma na lokalnom nivou

 

  • Na osnovu projekta koji lokalna samouprava u Apatinu sprovodi uz podršku Evropske unije i Saveta Evrope, obezbeđena su dva granta u visinama 5 i 10 hiljada eura, kako bi se podstaklo osnaživanje lokalnih romskih zajednica sa ciljem da doprinesu dizajniranju, sprovođenju i praćenju planova i projekata koji se na njih odnose

U okviru završne faze realizacije projekta ROMACTED II Programa, prvog februarskog utorka je u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ održana  prva radionica zabavno-edukativnog sadržaja. Organizovanje 14 tematskih radionica zabavno-edukativnog sadržaja prilagođenog romskoj deci kao vannastavna aktivnost biće održane u narednom periodu kao i po okončanju projektnog perioda. Radionice će biti na temu očuvanja romske tradicije i kulture, rodne ravnopravnosti, braka i porodice. Namenjene su za sve učenike svih razreda, a pojedine samo za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole.

Takođe, ovim projektom opremljena su dva dnevna boravka u osnovnim školama “Žarko Zrenjanin” Apatin i “Ivan Goran Kovačić” Sonta u vidu nameštaja i tehničke opreme, obezbeđeno je 15 kompleta nošnji za kulturno-umetničko društvo “Zlatno Sunce“ i ugrađena je klima u prostorijama Doma kulture u Romskom naselju.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Bač: Podela opreme za ekonomsko osnaživanje porodica izbeglih i raseljenih lica
Gradska uprava Sombor: Podsetnik na rok 1. rate poreza na imovinu

Kategorije

Izbornik