Najnovije

Riđičani dostojno obeležili slavu Svetog Trifuna

 

  • Udruženje vinara i vinogradara „Riđički vinogradi“, sečenjem slavskog kolača proslavilo je zaštitnika vinara i vinogradara Svetog Trifuna. Ova manifestacija protiče već po 15. put, a osim gostiju iz Srbije i inostranstva, događaju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, gradski većnik za oblast poljoprivrede Jovan Keča i graski većnik za oblast ruralnog razvoja Srđan Savić

Domaćin i kum ove godine bio je Dragan Bjedov koji je u svom vinogradu, po sečenju slavskog kolača i orezivanja čokota vinove loze, kumstvo predao Milanu Švelji. Tokom manifestacije organizovana je i degustacija lokalnih vina.

Udruženje vinara i vinogradara „Riđički vinogradi“ broji oko 40 članova od kojih četiri imaju svoje vinarije i još četiri imaju svoje podrume vina. Na tlu Riđice postoje vinarije Šveljo, Dragić, Vrt i Žaba, kao i podrumi vina Milanko i Mitrović, a i dva podruma vina Milić i Bezbradica koji su u pripremnoj fazi za prelazak u vinarije.

Riđica je priznata i poznata po vinogradima i kvalitetnim vinima koja su osvajala brojne nagrade u Srbiji i inostranstvu, a ambicioznim i zajedničkim radom, uz podršku Grada Sombora, udruženje radi na proširenju ponude i povećanju kvaliteta proizvedenih vina, na taj način privlačeći iz godine u godinu sve više turista u ove krajeve.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Dan državnosti Republike Srbije – Sretenje proslavljen u Somboru
Obeležavanje 275. godišnjice elibertacije grada Sombora

Kategorije

Izbornik