Najnovije

RHMZ: Upozorenje na naglu promenu vremena za vikend u Srbiji

 

  • Jako zahlađenje za dane vikenda sa severa će se premeštati ka ostalim delovima zemlje – javljaju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije

U subotu (25. februar) će padavine biti u vidu kiše, a veća količina (od 10 do 30 mm za 24 čassa) očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlje.

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći (25/26. februar) i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

U nedelju, 26. februara veća količina padavina na jugozapadu Srbije (od 30 do 50 mm za 24 časa). U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 cm vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku zemlje uglavnom kiša.

Za više detalјa pogledajte: Meteoalarm

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Foto vest: Predavanja o malignim oboljenjima i prevenciji u GUP Sombor
Prva „Hercegovačka kuća“ od marta u Beogradu

Kategorije

Izbornik