Najnovije

Prva „Hercegovačka kuća“ od marta u Beogradu

 

  • U četvrtak 23. februara u Pres-centru Udruženja novinara Srbije predstavljen je projekat „Hercegovačka kuća“, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji

O projektu „Hercegovačka kuća“ govorili su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Agrarnog fonda Trebinja Veselin Dutina i najavili da će prva „Hercegovačka kuća“ u Srbiji, sa autentičnim hercegovačkim proizvodima, biće otvorena u martu u Beogradu.

Na prostoru od 85 metara kvadratnih u Makenzijevoj ulici broj 44 na Vračaru, biće izloženo oko 400 artikala – čuvenih hercegovačkih vina, sireva i suhomesnatih proizvoda proizvedenih na tradicionalan način, meda, sokova i drugih organskih proizvoda od voća i povrća, kao i kozmetike.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su nakon 2017. godine, kada je u Trebinju otvorena prva „Hercegovačka kuća“, u Republici Srpskoj otvorene još dvije – u Banjaluci i u Istočnom Sarajevu.

  • Od samog početka bilo je samo dvadesetak proizvođača sa oko 300 do 400 proizvoda, a danas imamo više od 130 proizvođača i više od 1.000 proizvoda“, rekao je Ćurić.

On je istakao da je cilj da svi proizvodi iz Trebinja i Hercegovine dođu i na tržište Beograda i Srbije.

Direktor Agrarnog fonda grada Trebinja Veselin Dutina objasnio je način na koji Trebinje u okviru projekta „Hercegovačka kuća“ uspješno podstiče razvoj poljoprivredne proizvodnje, između ostalog i kroz osiguran plasman proizvoda lokalnih proizvođača.

  • Naši proizvodi su sto posto prirodni, bez dodataka bilo kakvih vještačkih aroma i zaslađivača. Svi proizvodi se analiziraju u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, tako da u Hercegovačkoj kući kupujete potpuno zdravstveno ispitan proizvod koji je spravljen na tradicionalan način – rekao je Dutina.

Prezentaciji projekta „Hercegovačka kuća“ prethodilo je potpisivanje Sporazuma o saradnji između grada Trebinja, trebinjskog Doma učenika i Učeničkog centra Beograd.

Ovaj sporazum potpisali su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Doma učenika Trebinje Miro Gredo i direktor Učeničkog centra Beograd Ljubiša Antonijević.

Fotografije: 1. Prezentacija projekta „Hercegovačka kuća“, 2. Anja Vukelić, savjetnik u Predstavništvu R. Srpske u Beogradu – moderator, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja, 3. Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja govori o projektu „Hercegovačka kuća“, 4. Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja, 5. Protokol o saradnji između Grada Trebinja, Doma učenika Trebinje i Učeničkog centra Beograd potpisali su Miro Gredo, direktor Doma učenika Trebinje, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i Ljubiša Antonijević, direktor Učeničkog centra u Beogradu, 6. Protokol o saradnji potpisan u Pres-centru Udruženja novinara Srbije

Izvor: Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji http://predstavnistvorsbg.rs/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

RHMZ: Upozorenje na naglu promenu vremena za vikend u Srbiji
Gradsko udruženje penzionera Sombor proslavilo svoje februarske rođendance

Kategorije

Izbornik