Najnovije

Ревитализација Дунавца у Бачком Моноштору

 

  • На иницијативу Удружења грађана „Бодрог“ и Месне заједнице „Бачки Моноштор“, Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ Нови Сад, већ трећу годину, врше измуљивање и чишћење канала познатог као Дунавац код Бачког Моноштора. Радове на измуљивању канала су данас обишли градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић и одборник у Скупштини града Сомбора, Далибор Форгић.

Дунавац код Бачког Моноштора дугачак је 2,3 километра, а како не припада главном току Хидросистема ДТД, није измуљиван деценијама уназад. Захваљујући радовима измуљивања који се одвијају у складу са условима које је прописао Покрајински Завод за заштиту природе, овај канал ће бити поново проточан, побољшавајући водоснабдевање овог дела Хидросистема ДТД и доприносећи лепшој и чистијој природи.

Према речима одборника Далибора Форгића, завршетком радова на измуљивању овог рукавца, знатно ће се побољшати туристичка понуда овог дела Бачког Моноштора.

„Измуљавање се врши до дубине од три до четири метра, успоставља се поново водоток и обнавља се флора и фауна с тим. Надамо се да ће ово допринети туристичком потенцијалу Бачког Моноштора, да ће овде осванути туристички смештаји, чарде и друге туристичке понуде од којих ће користи имати сви, како туристи тако и домаћини“, изјавио је одборник у Скупштини града Сомбора, Далибор Форгић.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država svetа

Tagovi: , ,

Povezani članci

Хапшење у Сомбору због аутоматског оружја
Somborska bunjevačka Dužionica 2023.

Kategorije

Izbornik