Najnovije

Prognoza: Blaži i prosečno vlažan februar

Naslovna fotografija: Zgrada RHMZ

  • Republički hidrometeorološki zavod objavio je mesečnu prognozu za februar, uz napomenu da je ova prognoza orijentaciona i da je poželjno koristiti uz prognozu za pet dana unapred

U prvoj sedmici februara očekuje se vetrovito vreme, sa kišom, uz najvišu dnevnu temperaturu do 10 stepeni, a minimalna ćr ići ispod 0. Sneg možemo očekivati od 3. do 7. februara, i 10. i 16.

Kako je prikazano na grafikonu na sajtu RHMZ, od 8. februara sledi porast najviše dnevne temperature, koja će imati povremeni pad 11. i 17. februara.

Temperature tokom februara biće u plusu, osim 4. februara kada se očekuje stepen, dva ispod nule. Maksimalne temperature neće prelaziti 15 stepeni Celzijusa, dok se očekuje da najtopliji dan bude 20. februar.

Poslednja dva dana u najkraćem mesecu ponovo će obeležiti pad temperature – najniže dnevne biće oko 2 stepena, najviše oko 10 stepeni.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.8ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 9 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Sve u svemu, očekuje se blaži i prosečno vlažan februar. Mala verovatnoća za pojavu umerenih i jakih jutarnjih mrazeva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Neformalna odbornička zelena grupa u Skupštini grada Sombora
MUP Srbije: Rasvetlјena teška krađa

Kategorije

Izbornik