Najnovije

Republički geodetski zavod: Servisi od ponedeljka postepeno počinju sa radom

 

  • Od ponedeljka 20. juna Republički geodetski zavod će otpočeti sa postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa neophodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti – navode na sajtu RGZ-a. Kompletno puštanje svih servisa očekuje se do kraja sledeće nedelje, ukoliko sistem ne bude ugrozen novim naprednim napadima

U zajedničkoj koordiniranoj akciji stručnjaka RGZ-a, Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i u saradnji sa domaćim i međunarodnim timovima inženjera za IT bezbednost, uspešno su sprovedeni sigurnosni protokoli u cilju zaštite kompletnog IT sistema RGZ-a koji je bio meta intenzivnog i koordiniranog sajber napada u cilju sabotaže infrastrukture geoprostornih podataka koja je deo suvereniteta Republike Srbije.

Zbog osetljivosti operacije koja se izvodi u cilju zaštite podataka, RGZ nije u mogućnosti da o svemu obveštava javnost već samo relevantne državne organe. Po okončanju nastalih problema javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena. Autoritativne i pouzdane informacije možete pratiti na sajtu Republičkog geodetskog zavoda: www.rgz.gov.rs.

Da podsetimo, kako stoji u obaveštenju, RGZ je ranije ove sedmice saopštio da je od utorka 14. juna 2022. godine počeo intenzivan hakerski napad i da su radi zaštite podataka aktivirani svi bezbednosni protokoli i zaključan celokupan informacioni sistem RGZ.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Novak Đoković Fondacija: Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja – radne sobe nastavljaju da niču širom Srbije
Najavljujemo: 17. Memorijal “Jovan Đuran“

Kategorije

Izbornik