Višejezično

Obilježen izlazak 1000-og broja »Hrvatske riječi«

 

  • Svečanošću u Subotici, u petak 17. lipnja obilježen je izlazak 1000. broja tjednika »Hrvatska riječ« a ujedno i 20 godina od osnutka NIU »Hrvatska riječ«. Dubravka Severinski iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitala je NIU Hrvatska riječ na »ustrajnom njegovanju hrvatske prelijepe riječi i hrvatske kulture kojom se jača hrvatsko zajedništvo i identitet«

U ime osnivača tjednika, Hrvatskog nacionalnog vijeća, na svečanosti se obratila predsjednica HNV-a Jasna Vojnić– Hvala vam što ste respektabilni, probitačni, inovativni, profesionalni, objektivni, što ste dobar tim i što je danas Hrvatska riječ izgledom, dizajnom i sadržinom zaista na ponos svima nama – rekla je Vojnić.

Na svečanosti su govorili i ravnatelj NIU »Hrvatska riječ« Ladislav Suknović te glavna i odgovorna urednica tjednika Zlata Vasiljević koja je istaknula kako je iza ovih 1.000 brojeva ostala »kronika rada, razvoja i problema naše manjinske zajednice, ali i općih političkih i društvenih prilika«.

Obilježeno je i 15 godina od izlaska prvog broja podlistka za mladež KUŽIŠ?!, te je tom prigodom urednik lista Davor Bašić Palković uručio nagrade najuspješnijima na fotonatječaju koji je povodom istoga jubileja raspisan.

U povodu jubileja u Galeriji Otvorenog sveučilišta otvorena je izložba izabranih fotografija i naslovnica tjednika. Gosti su razgledali fotografije a obratila im se autorica izložbe Nada Sudarević i bivši uposlenik ustanove Mirko Kopunović.

U programu proslave sudjelovali su Ženska pjevačka skupina »Kraljice Bodroga« iz Monoštora i komorni sastav Hrvatske glazbene udruge »Festival bunjevački pisama« iz Subotice.

Bilježi: Ivan Karan

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Vladimir Nazor” Sombor sudionik programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija
EMISIJA OSSO broj 18 (lipanj-jun 2022) – uz mogućnost odgođenog slušanja na našem portalu / Osijek za Sombor, Hrvatska za Srbiju

Kategorije

Izbornik