Sindikat

Reprezentativni srpski sindikati se obraćaju javnosti posle žestokih pritisaka na rukovodioce i članove sindikata u RGZ

 

  • Tri sindikalne centrale, Savez samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjeni granski sindikati NEZAVISNOST i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata organizuju zajedničku konferenciju za medije u četvrtak 4. avgusta u beogradskom Medija centru, (Terazije 3, II sprat, mala sala), sa početkom u 13 časova

Razlog obraćanja medijima je pritisak na sindikate u Republičkom geodetskom zavodu i dešavanja u ovoj instituciji koja su dovela do suspenzije tri predsednika sindikata.

Učesnici su Čedanka Andrić, predsednica UGS Nezavisnost, Duško Vuković, potpredsednik SSSS, Nebojša Rajković, izvršni Sekretar ASNS, Jelena Arbutina, izvršna sekretarka Sindikata uprave, Nebojša Pejčinović, izvršni sekretar GS UPOIP NEZAVISNOST, Dijana Konstantinović, predsednica JOS RGZ, Zoran Blagojević, predsednik NEZAVISNOST RGZ, Stevan Todorov, predsednik ASNS RGZ.

Učesnici će obrazložiti situaciju koja je nastala nakon prekida rada RGZ-a i informatičkog napada u svetlu aktivnosti sindikata koje su od strane poslodavca ocenjene kao učešće u hakerskom napadu, odluke o suspenziji predsednika sindikata i navodni razlog za njihovo udaljenje sa posla.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Sindikati traže evropsku direktivu o maksimalnim temperaturama na poslu
Progon radnika u RGZ: Sindikati uzvraćaju udarac direktoru Draškoviću

Kategorije

Izbornik