Sport

Reprezentativci Srbije vraćaju rukomet u modu

 

Srbija – Argentina 28:22 (12:10)  

  • U trećoj pobedi na Prvenstvu sveta, rukometaši Srbije prikazali su danas u drugoj etapi takmičenja u poljskim Katovicama protiv Argentine rukomet onakav kakav se priželjkuje. Bila je to utakmica tipičnog – klasično kvalitetnog rukometa u obe faze igre, osim raznovrsnih poteza u napadu, odbrana je odigrala do sada najkvalitetnije, pa je i konačan rezultat kao i onaj na poluvremenu, rukometni u svakom smislu

Strpljivo su pobednici od samog starta diktirali tempo, sve je bilo u režiji reprezentativaca Srbije. Baš kada je to najptrebnije, mentalna svest bila je onaj presudan činilac u razvoju igre. Ređale su se sigurno osmišljene akcije, na koje jedna od najboljih ekipa godinama – sa tla Južne Amerike, nije imala adekvatan odgovor.

Drugo poluvreme, još sigurnije, što je posebno važno, pad u nastavku protiv Norveške je zaboravljen i upravo u trenucima kada je srpska nacionalna selekcija imala taj pad u igri u prethodnoj utakmici, od 35. minuta ovoga puta proradila je hladna glava, prednost je povećavana, bez isforsiranih akcija. One su bile vešto osmišljene, uz čvrstinu u odbrani bez mnogo faulova, pa su golmanima Cupari u prvom i Milosavljevu u drugom poluvremenu, značajno pomogla znanja na čelu sa udarnom iglom Srbije u fazi odbrane Abutovićem i prvi put u igri Popovićem i njegovom uspešnijem debiju u dresu Srbije. Time je umnogome tako reći potpuno osujećena bekovska linija Argentine pa linijski igrači rivala nisu bili dovoljni da njihov tim učini nešto više.

Za igrača utakmice proglašen je raspoloženi strelac Marko Milosavljević. Bilo kakav ishod na kraju šampionata sveta bude bio, ovi momci srčanošću, ponašanjem, po solidarnom principu svi za jednog – jedan za sve, već zaslužuju epitet čuvara ovog trofejnog i atraktivnog kolektivnog sporta, drugim rečima, da rukomet ponovo bude sport koji će u Srbiji okupiti škole, što je svakako posebno značajna tema kojom se valja baviti – odmah.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Idemo dalje, momci
Jovanović i Lukić zlatne, Lugomerski srebrna

Kategorije

Izbornik