Ekonomija

Rekonstrukcija grejanja stambenih objekata lamela a i b u Somboru

 

  • U toku su radovi na zameni kotlarnice za grejanje stambenih objekata u Ulici Nike Maksimovića br. 10 i 12 u Somboru, odnosno Lamele a i Lamele b, a radove je obišao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić

Tom prilikom, gradonačelnik Ratković se u prisustvu načelnika Odeljenja za poljoprivredu Dejana Stanisavljevića, direktora JKP „Energana“ Đurađa Milanovića, predstavnika MZ „Gornja Varoš“ i izvođača radova „Somborelektro“ d.o.o. Sombor i „CIM GAS“ d.o.o. Subotica, informisao o dinamici radova i njihovom planiranom završetku.

Radovi podrazumevaju zamenu postojećeg kotla na mazut i ugradnju novog, ekološki prihvatljivijeg gasnog generatora toplote koji će smanjiti ispuštanje zagađujućih supstanci iz kotlovskog postrojenja za grejanje u vazduh i povećati stepen korisnosti same kotlarnice. Time će bizi smanjena potrošnja električne energije kao i troškovi krajnjih korisnika koji stanuju u ovim objektima. Takođe, protiču radovi na izgradnji toplovoda i dimnjaka, kao i novog sistema za omekšavanje vode za potrebe novog sistema grejanja.

Sredstva za ovaj projekat obezbedili su Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Sombor.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

JKP Čistoća Sombor: Redovno održavanje grada
Poljoprivrednici u Ruskom Krsturu sproveli akciju uređenja atarskih puteva

Kategorije

Izbornik