Mladi

Realizovana obuka i prijem novih volontera Škole dobre volje

 

Od 28. do 30. oktobra u Somborskom edukativnom centru održana je obuka i prijem novih volontera u okviru programa Škola dobre volje – volonter/ka deci na usluzi. Škola dobre volje je volonterski servis u kojem volonteri Somborskog edukativnog centra pružaju besplatnu pomoć u učenju deci osnovnoškolskog uzrasta sa naglaskom na decu iz ranjivih grupa

Učesnici obuke su stekli znanja i veštine iz oblasti asertivne komunikacije, zaštite i sigurnosti dece, volonterizma i omladinskog aktivizma, metodike nastavnog časa, inkluzije, dečijih prava, interkulturalnosti… U narednom periodu učesnici obuke imaće priliku da u okviru dugogodišnjem programa Somborskog edukativng centra pruže pomoć deci prilikom savladavanja nastavnog gradiva, ali će uz to, kroz razne aktivnosti koje SEC organizuje za mlade moći i da steknu nova znanja i veštine.

Projekat je podržan u okviru A1 programa društvene odgovornosti Svet kakav želiš, koji pruža mentorstvo i finansijsku podršku institucijama, organizacijama, inicijativama na nacionalnom nivou, idejama i projektima u području javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije. Proizvedeni sadržaj i stavovi izrečeni u okviru projekta su isključiva odgovornost sprovodioca projekta.

Program Svet kakav želiš se sprovodi u partnerstvu sa regionalnom organizacijom Propulsion. Program Škola dobre volje – volonter/ka deci na usluzi ove godine se realizuje i uz podršku Grada Sombora i Arigatou International u okviru inicijativa Global Network of Religions for Children, End Child Poverty I Learn to Live Together.

Beleži: Ružica Rakinić

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

SEC Sombor: Poziv za mlade – učesnike kampa aktivizma
Besplatna pomoć SEC-a u učenju za osnovnoškolce

Kategorije

Izbornik