Najnovije

Finansiranje projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekata u vlasništvu udruženja građana

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je prvog novembarskog dana 125. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 20 tačaka, predsedavao je gradonačelnik Antonio Ratković

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je predlog za raspodelu sredstava po Javnom konkursu za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekata u vlasništu udruženja građana. Prema ovom predlogu sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju biće raspoređena za Srpsku čitaonicu „Laza Kostić“, Udruženje organizacija tehničke kulture Sombor, Gradsko udruženje penzionera Sombor, Somborsko pevačko društvo i HKUD „Vladimir Nazor“.

Članovi Gradskog veća prihvatili su informaciju o izradi Plana kvaliteta vazduha za period 2023-2028. godine. Plan će predstavljati ključni dokumenat u smislu donošenja mera za smanjenje emisije zagađujućih materija na teritoriji Grada Sombora, a kasnije i definisanje njihovog sprovođenja. Plan bi trebalo da bude usklađen sa Zakonom o zaštiti vazduha i Pravilnikom o sadržaju planova kvaliteta vazduha, a sve u skladu sa potrebama Grada Sombora. Za izradu Plana kvaliteta vazduha biće angažovani stručnjaci sa posebnim akcentom na oblasti životne sredine, kvaliteta vazduha i saobraćaja.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog Plana rada Zimske službe za izvođenje radova na poslovima održavanja opštinskih puteva i ulica u naseljenim mestima – u zimskom periodu za sezonu 2022/2023.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

UG Bunjevačko kolo Sombor: Predstavljeni kandidati iz Sombora na listi broj 2 “Složno za Bunjevce – Dr Suzana Kujundžić – Ostojić”
Uspešni mladi Apatina na samitu omladine “Otvoreni svet“

Kategorije

Izbornik