Ekonomija

Raspisan Javni poziv za inovativne ideje

 

  • U okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ raspisan je Javni poziv za inovativne projektne ideje i poslovne modele koji bi doprineli efikasnoj i održivoj primeni Zelene agende za Zapadni Balkan i njenog Akcionog plana u Republici Srbiji. Poziv će biti otvoren do kraja 2026, a pristigle prijave će biti ocenjivati i birane u nekoliko ciklusa

U fokusu Javnog poziva su projekti koji bi doprineli zelenoj transformaciji u oblasti dekarbonizacije i energetske efikasnosti, cirkularne ekonomije, smanjenja zagađenja životne sredine sa fokusom na kvalitet vazduha, zaštite i investiranja u biodiverzitet i ekosisteme kao i u oblasti održivih prehrambenih sistema i ruralnog razvoja.

Najbolji pristigli predlozi projekata dobiće mentorsku i tehničku podršku za dalji razvoj, dok će onima najuspešnijima biti obezbeđeno sufinansiranje za realizaciju projekta i to do 50 odsto ukupne vrednosti investicije, ali ne više od 250.000 evra po projektu.

Na Javni poziv mogu da se prijave javna, privatna i socijalna preduzeća, istraživačke institucije, organizacije civilnog društva, udruženja poljoprivrednika i zadruge, lokalne samouprave i upravljači zaštićenih područja, pojedinačno ili udruženo.

Sve opšte informacije i uslove za konkurisanje možete pronaći ovde, dok se prijavljivanje obavlja elektronskim putem, popunjavanjem onlajn formulara putem linka.

Projekat „EU za Zelenu Agendu u Srbiji“ finansira i tehnički podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji, a sprovodi ga Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom, sa dodatnim finansiranjem obezbeđenim od strane vlada Švedske, Švajcarske i Republike Srbije – informišu iz Regionalne privredne komore Sombor.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Toplotne pumpe – investicija u budućnost
Poseta zamenika gradonačelnika Subotice RPK Sombor

Kategorije

Izbornik