Sindikat

Radionica o društvenim mrežama: Kako se i kome obraćaju sindikati

 

  • Radionica o upotrebi društvenih mreža, sa posebnim osvrtom na aktivnosti Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, održana je 13. marta u beogradskom hotelu Mažestik

Značaj i korisnost – dobre i loše komunikacijske rezultate putem društvenih mreža učesnicima radionice – aktivistima raznih granskih sindikata „Nezavisnosti“ prezentovao je Vojislav Stevanović, izvršni urednik TV N1.

Kroz prezentaciju, rad u grupama i diskusiju obrađene su teme – Upotreba društvenih mreža: Kome se i kako obraćamo; Besplatni i komercijalni alati: aplikacije koje mogu da pomognu u kreiranju sadržaja za distribuciju različitim kanalima društvenih mreža (Tviter, Fejsbuk, Instagram…).

Posebnu pažnju dvadesetak učesnika radionice privukla je Stevanovićeva prezentacija dobrih i loših primera komunikacije domaćih i stranih sindikalnih organizacija sa javnošću, kao i praktični saveti u vezi sa redovnim objavljivanjem, oglašavanjem i interakcijom sindikata sa publikom.

Predavač je, takođe, skrenuo pažnju na brojne mogućnosti korišćenja relevantnih tekstualnih i vizuelnih poruka koje svojom atraktivnošću povećavaju vidljivost konkretnih sindikalnih aktivnosti. Bio je to povod za predstavljanje i analizu konkretnih praktičnih iskustava učesnika u njihovom angažmanu na sindikalnim nalozima na socijalnim mrežama.

U praktičnom delu radionice, učesnici su povodom jednog konkretnog slučaja kreirali različite formate objava za Tviter, Fejsbuk i Instagram.

Ova digitalna obuka, treća po redu, organizovana je u okviru projekta Sindikati za pravedan oporavak koju UGS “Nezavisnost” sprovodi uz podršku Evropske konfederacije sindikata i finansijsku pomoć Evropske unije.

Novinar: Svetozar Raković

Izvor i fotografije: Nezavisnost.org

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Javni konkurs za izbor polaznika IV SINDIKALNE AKADEMIJE
Radionica o digitalnoj komunikaciji: Internet saveznik sindikata

Kategorije

Izbornik