Legendarni glumac, pesnik, reditelj i muzičar, Rade Šerbedžija, u utorak, 27. decembra, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, održaće koncert ETO PJESMA na kojem će predstaviti pesme sa novog albuma „Ne okreći se, sine“, kao i dobro poznate, popularne pesme „Ne daj se Ines“, „Imam pjesmu za tebe“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Barbara“ i druge pesme iz svoje bogate muzičke karijere, zajedno sa bendom „Zapadni kolodvor“

Album „Ne okreći se, sine“ sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene. Na albumu su radili Husein Hus Hasanefendić (osnivač rok sastava „Parni valjak“) koji je autor pesme „Eto pjesma“, Damir Urban tekstopisac je pesme „Govorila je tiho, tiho“. Čuveni virtuoz na gitari, Miroslav Tadić, odsvirao je pesmu Arsena Dedića „New York“; pesmu „Ostala si uvijek ista“, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola, odsvirao je gitarista Ante Gelo.

Na albumu se nalaze i pesme koje su nastale iz saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem na pesmi Arsena Dedića „Od kako te ne volim“ i „Na nešto me sjeća taj grad“ koju je Rade Šerbedžija otpevao zajedno sa Darkom Rundekom, koji je autor pesme. Svoj autorski pečat ostavio je i u pesmama „Šeherezada i „Ne okreći se, sine”.

Pesma „Ne okreći se, sine” naslovna je numera čije stihove upućuje sinu i mlađim generacijama, a inspiraciju za njih pronašao je u jednoj sceni, istoimenog, proslavljenog filma Branka Bauera iz 1956. godine.

  • Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vernom publikom i izvođenju pesama sa novog albuma uživo. Na albumu sam okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao sam i autorski potpis. Jako sam zadovoljan kako je album prošao u regionu. To su sve pesme o ljubavi, prijateljstvu, posebnog senzibiliteta, jedna nežna i setna ploča – rekao je svestrani umetnik i pozvao publiku na lepo druženje.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor