Najnovije

Puštanje u saobraćaj rekonstruisanog mosta prema Apatinu

 

  • Završetkom radova na rekonstrukciji mosta preko Velikog bačkog kanala na Apatinskom putu, kompletno je rekonstruisana deonica puta od Sombora do Apatina, a svečanom otvaranju ove saobraćajnice, prisustvovali su gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, Goran Nonković, član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija, Đorđe Zorić, Milorad Karić ispred JP „Putevi Srbije“, predstavnici izvođača radova i predstavnici Mesne zajednice „Stara Selenča“.

Gradonačelnik Ratković nije krio svoje zadovoljstvo iz razloga što ima priliku da pozdravi građane Sombora i otvori rekonstruisani most na Velikom bačkom kanalu koji je godinama bio u lošem stanju.

„Zahvalio bih se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Putevima Srbije što su prepoznali značaj rekonstrukcije Apatinskog mosta. Godinama u nazad, rekonstrukcija ovog mosta je predstavljala problem ali 9. jula ove godine su radovi započeli i pre predviđenog roka završeni. Završetkom radova na mostu, kompletirana je deocina puta od Sombora do Apatina u dužini od dvanaest kilometara, a zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture smo rekonstruisali preko 120 kilometara puteva, izgradili nekoliko novih saobraćajnica i nastavljamo sa ulaganjem u putnu infrastrukturu na zadovoljstvo svih građana“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Отварање моста у Сомбору прилог РТВ-а

Radovi na Apatinskom mostu su obuhvatali rekonstrukciju unutrašnje strukture mosta, izgradnju vodovodne i elektro instalacije, postavljene su nove ograde i rasveta, kao i  izgrađena pešačko – biciklistička staza koja je sa obe strane mosta proširena po 30 cm. U sklopu radova na mostu, izgrađen je kompletno novi kolovoz u dužini od 465 metara, a sa širinom od sedam metara, obezbediće bezbedan i brz protok saobraćaja.

Grad Sombor u saradnji sa Republikom Srbijom i Autonomnom pokrajinom Vojvodinom ulaže značajna sredstva u unapređenje putne infrastrukture na čitavoj teritoriji grada Sombora, verujući da su dobri putevi šansa za više investicija, više radnih mesta, a samim tim i bolji životni standard građana.

 

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

 

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Liga Šampiona: Fudbaleri Crvene Zvezde u gostima protiv Lajpciga
Завршетак радова на асфалтирању четири неасфалтиране улице у Сомбору

Kategorije

Izbornik