Najnovije

Prvo izdanje festivala “Novi balkanski ritam”

 

  • Festival “Novi balkanski ritam” biće održan prvi put od 22. do 25. septembra u Sremskim Karlovcima u ekološkom centru “Radulovački”

“Novi balkanski ritam” (New Balkan Rhythm) je prvi festival telesne muzike u regionu, osnovan u cilju promocije ove tehnike, kao i edukacije. Na festivalu će nastupati i voditi radionice Maks Polak (Max Pollak) iz SAD, Ana Ljombart (Ana Llombart) iz Španije, Ben Šic (Ben Schuetz) iz Nemačke, Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, Srbija. Umetnici će imati četvorodnevnu rezidenciju pre početka festivala, od 19. do 22. septembra.

Na radionicama će učesnici iz zemlje i inostranstva učiti tradicionalne pesme i ritmove Evrope, Severne i Južne Amerike, Afrike i Balkana, koje će prezentovati na festivalskom koncertu 24. septembra na sceni ekološkog centra “Radulovački”. Festival otvara koncert balkanske muzike dua Alice in WonderBand, 22. septembra.

Ulaz na sve večernje programe je besplatan. Svi koncerti počinju u 21 čas. Festival je događaj u organizaciji Udruženja “Otvoreni krug Novi Sad” u partnerstvu sa Turističkom organizacijom opštine Sremski Karlovci i Pokretom gorana Vojvodine.

Veći deo sredstava je finansirala zajednica kroz kraudfanding kampanju preko platforme “Dobri dabar”.

Dobro došli! – poručuju domaćini.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium „Sve je lako kad si mlad 5, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2022. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Boris Jerković trijumfom do prvog mesta na svetskoj rang listi!
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini izlazi na izbore za Hrvatsko nacionalno vijeće

Kategorije

Izbornik