Zdravstvo

Besplatno merenje šećera u Somboru

 

Projekat „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“ biće organizovana poslednjeg novembarskog ponedeljka u Somboru, 28. novembra, na Trgu Svetog Trojstva od 9 do 16 časova. Reč je o nacionalnom projektu koji ima za cilj skretanje pažnje na redovnu kontrolu šećera u krvi i prevenciju dijabetesa, a specijalizovano vozilo je angažovano čak za 15 gradova u Srbiji tokom novembra

Građani kojima se ustanovi visok nivo glikemije, a time i rizik od obolevanja od šećerne bolesti, na poklon će dobiti aparat za merenje šećera u krvi. Na taj način moći će i sami kod kuće da prate svoje stanje, preventivno deluju i spreče moguće komplikacije dijabetesa.

“Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“ postavljena je povodom novembra, Мeseca borbe protiv dijabetesa, u 15 gradova širom Srbije. Svi posetioci u ordinaciji mogu besplatno da izmere svoj nivo šećera u krvi i obave konsultacije sa zdravstvenim radnicima o prevenciji, kontroli i lečenju dijabetesa.

Organizator projekta je regionalna farmaceutska kompanija Pharma Maac, a čitav projekat je pokrenuo i podržao austrijski brend Wellion i kompanija Med Trust koji su obezbedili specijalizovano vozilo za pokretnu dijabetološku ordinaciju. Brand Wellion jedan je od tržišnih lidera u segmentu kontrole šećera u krvi širom sveta i potpuno je fokusiran na bolesti dijabetesa.

Brend Wellion se već godinama trudi da svojim unikatnim proizvodima, kao što su aparat za merenje glukoze u krvi sa govornom funkcijom za slepe i slabovide osobe ili aparatima koji osim merenja šećera imaju i dodatne funkcije merenja holesterola i ketona, izađe u susret svim potrebama osoba sa dijabetesom.

Posle Beograda, gde je 16. novembra započeta, „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“ stigla je i u ostale gradove u Srbiji, Vršac, Sremsku Mitrovicu, Zrenjanin, Užice, Kraljevo, Kruševac, Vranje, Smederevo, Pančevo.

Sombor je na rasporedu 28. novembra – Trg Svetog Trojstva, 29. novembra slede Odžaci, Knez Mihaila i Bač – Maršala Tita, a 30. novembra Vrbas, Trg Nikole Pašića i Srbobran, Trg Slobode.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Psiha i dijabetes – tema ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana dijabetesa u Somboru
Blizu šest hiljada ljudi proverilo nivo šećera u krvi!

Kategorije

Izbornik