Najnovije

Promovisano: „Vizija slobode – elibertacija Sombora 1745-1749“ Milana Stepanovića

 

  • U Velikoj sali zgrade Županije, 16. februara u predvečerje samog Dana grada Sombora, održana je promocija monografije „Vizija slobode – elibertacija Sombora 1745-1749“, autora Milana Stepanovića. Knjiga je nastala povodom 75 godina postojanja i rada Istorijskog arhiva Sombor i 275 godina od proglašenja Sombora za slobodan i kraljevski grad. Tim povodom, u ime lokalne samouprave, goste je pozdravila članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov

Gradska većnica Stojakov u svom obraćanju je istakla:

  • Drago mi je što mogu da vas pozdravim ispred lokalne samouprave i u svoje lično ime, da vam se zahvalim što ste večeras u ovolikom broju sa nama i da vam čestitam Dan grada. Ove godine proslavljamo 275 godina od oslobođenja Sombora. Ovogodišnji slogan „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“, poručuje nam da razmislimo, da se prisetimo svih godina, događaja i ljudi koji su obeležili i izgradili Sombor onakvim kakav je on danas. Sombor je danas moderan grad, ali mi se trudimo da on zadrži svoje čari, tradiciju i običaje koji ga čine posebnim. Ove godine Dan grada obeležavamo nizom manifestacija iz oblasti kulture, obrazovanja i sporta, te vas ovom prilikom pozivam da ih posetite.

Prisutnima su se obratili i autor knjige Milan Stepanović, direktorica Istorijskog arhiva Sombor Nataša Stojanović, te istoričari dr Vladan Gavrilović i doc. dr Atila Pfajfer, a za sve goste bio je obezbeđen besplatan primerak monografije.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Obeležavanje 275. godišnjice elibertacije grada Sombora
Sigurni smo – biće još pesama o Somboru

Kategorije

Izbornik