Kultura

Promocija zbirke pesama Gorice Radmilović: Sedi, uješće te kamen

 

  • Promocija zbirke pesama Sedi, uješće te kamen , u petak, 7. aprila u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“

Na promociji zbirke, uz autorku, govoriće dr Dragana V. Todoreskov, književna kritičarka i Jasmina Topić, pesnikinja.

Gorica Radmilović (Sombor, 1992). Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na odseku za srpsku književnost i jezik. Na istom fakultetu odbranila je master rad – „Politika i književnost – Embahade Miloša Crnjanskog” (2017). Trenutno je zaposlena kao stručni saradnik na Leksikonu pisaca srpske književnosti u Matici srpskoj. Dokotorand je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Objavila zbirke poezije Striži masku, konak nemaš, Sremski Кarlovci 2017; Sedi, uješće te kamen, Pančevo 2022. Priredila: Ulog uma čelovečeskoga (1808) (sa Milenom Zorić), Novi Sad 2019; Jovan Ljuštanović, Pozorište kroz zečje uši, Novi Sad 2021;  Jasmina Topić, Sada smo na ostrvima, Novi Sad 2022. Dobitnica je nagrade „Stražilovo” (2017).

Prevodima, poezijom, naučnim radovima i prikazima zastupljena je u časopisima: Letopis Matice srpskeZbornik Matice srpske za književnost i jezikNoemaSRPBeleškeDetinjstvoPoveljaKvartal, КULT, Novi polis i Poenta.

Početak programa je u 18 časova.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Počinje izložba Ana Frank – istorija za sadašnjost u Kuli
Kuća u Rivertonu Kejt Morton među najpopularnijim knjigama kod somborske čitalačke publike

Kategorije

Izbornik