Region

Promocija knjige „S Džemom“ tuzlanskog umetničkog stvaraoca Nihada Mešića Rivera u Dubrovniku

 

  • Višestrani književni stvaralac iz Tuzle Nihad Mešić River predstaviće se sa svojim najnovijim izdanjem, „S Džemom“ u Centru za mlade u Dubrovniku, u sredu 15. februara

Deseta samostalna knjiga Nihada Mešića Rivera „S Džemom“ objavljena je tokom jeseni prošle godine. Knjiga se sastoji od zapisa koji su nastali tokom desetogodišnjeg perioda, a odnose se na druženja s Nihadovim rahmetli ocem Džemalom.

Izdavač je Inda Brčko, osvrte su napisale Ana Balić i Ivana Papeš Bogosavljev, umetničko likovno oblikovanje i tehničko uređivanje zasluga je Branislava Lukića Luke i Denisa Dugonjića, urednica je Alma Omeragić, a lektorica Majda Zukić Ribić. Na naslovnoj stranici nalazi se fotografija Enise Mešić.

Knjiga je s uspjehom promovisana najpre u Tuzli i Zenici, a predstavljanja su usledila odmah s početkom 2022. godine tokom koje će biti i nastavljena.

Podsetimo, Nihad Mešić poznat u svetu književnika i ljubitelja knjige i pod pseudonimom River, bio je i biće rado viđen gost-domaćin i u Somboru, pa očekujemo uskoro ponovni susret i u najseverozapadnijem gradu Srbije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

POINT konferencija u Sarajevu: Cilj da se okupi region
Oživljavanje sajamske industrije nakon covid krize važno je za oporavak gospodarstva, razmjenu znanja i najboljih poslovnih praksi

Kategorije

Izbornik