Kultura

Produžen rok za prijavu na Konkurs Golub

 

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki iz Sombora raspisuje

KONKURS

ZA NEOBJAVLjEN RUKOPIS PRVE KNjIGE ZA 2023. GODINU

  • Edicija Golub podrazumeva izdavanje prve knjige autora do 40 godina. Nagrada se sastoji iz objavljivanja knjige i diplome

Konkurs za objavljivanje prve knjige je namenjen autorima do 40 godina koji pišu na srpskom jeziku, a u razmatranje ulaze zbirke pesama, romani i zbirke kratkih priča, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni. Jedan autor može poslati jedan rukopis. Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na adresu: konkursgolub@gmail.com.

Potrebno je poslati dva dokumenta: rukopis potpisan šifrom i razrešenje šifre (dokument koji sadrži ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, telefon i-mejl adresu i kratku biografiju).

Konkurs je otvoren od 1. juna do 31. jula 2023. godine. Rezultati će biti objavljeni do 31. avgusta 2023. godine na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (www.biblioso.org.rs), kao i u relevantnim medijima. Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Danijela Repman, Dragan Babić i Danilo Lučić.

Naziv edicije Golub potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, svoje radove objavljivali Jovan Dučić, Aleksa Šantić, Vojislav Ilić, Branislav Nušić, Miloš Crnjanski i drugi. Nakon ponovnog pokretanja, edicija Golub je u proteklim godinama nagradila i objavila rukopise Milana Kovačevića, Jasne Dimitrijević, Đorđa Majstorovića, Marine Radovanović, Igora Ivaniševića, Saše Guberinić i Nede Radosavljević.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Ponovo radi A1 Kinoteka letnji bioskop!
„Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović pobednik 5. Somborskog filmskog festivala

Kategorije

Izbornik