Ekonomija

Produžen rok za podnošenje prijava na treći Javni poziv programa „50:40:10“

 

  • Rok za podnošenje prijava po trećem javnom pozivu za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini produžen je do 29. februara 2024. godine, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ovaj Javni poziv teče od 4. decembra 2023. godine, a odluka o dodatnom produženju roka doneta je kako bi se svim zainteresovanim licima izašlo u susret i omogućilo dodatno vreme za prikupljanje neophodne dokumentacije.

Prijave na onlajn platformi omogućene su u okviru softverskog rešenja Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije koje se nalazi na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije i sajtu Uprave za agrarna plaćanja – Prijavite se.

Poziv je namenjen prvenstveno agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkup  primarne poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište.

Vrednosti investicija mogu iznositi od 25.000 do 400.000 evra, a visina bespovratnih sredstva može se kretati i do 200.000 evra. Projekat se finansira po modelu 50:40:10, gde 50 odsto sredstava predstavljaju bespovratna sredstva obezbeđena iz zajma Svetske banke, 40 odsto sredstava finansira se iz kredita poslovnih banaka i 10 odsto sredstava predstavlja učešće samih poljoprivrednika.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Miljana Rabrenović: Mnoštvo investicija u protekle 4 godine u Kruščiću
Poziv na Donau Soja webinar “Scope 3: How to reduce your CO2 emissions with Donau Soja“

Kategorije

Izbornik