Najnovije

Prljava frekvencija – bend koji osvaja muzičku scenu

 

  • Bend Prljava frekvencija, čiji članovi potiču iz Sombora (Vanja Šuput i Vladimir Merei) i Novog Sada (Radovan Maksimović, Aleksej Vislavski i Aleksa Nikolić), je 19. oktobra 2022. objavio svoj treći singl “Pod barom” kojim je zvanično predstavio svoj prvi album pod nazivom “Zvuk boja”, izbačen 26. oktobra 2022. Grupa je, kao deo promocije, uspešno prvi put izvela pesme sa ovog albuma sutradan, 27. oktobra prošle godine pred novosadskom publikom u pabu “Lazino tele”

Album je sačinjen od jedanaest pesama** od kojih nijedna nije istog stila, svaka pesma je zvuk iliti boja za sebe i poseduje svoju frekvenciju kojom vibrira i diše u vremenu i prostoru. Teme ovih pesama su raznovrsne. Kroz svoje stihove bend želi da se predstavi publici i da im da do znanja da nisu samo tu da vrte istu priču koju svi vrte, već da ih spreme za nešto novo, za neki novi zvuk, koji predstavlja smešu već poznatih zvukova bluza, hard roka i panka u jedan element. Na osnovu reakcija publike sa njihovih nastupa i slušalaca radio stanica kao što su ORadio Novi Sad, Undergrand radio Novi Sad, Radio Beograd 202, a i reči hvale sa raznih medija, ovaj bend i njihove pesme vredi poslušati.

„Prljava frekvencija“ je u protekloj godini imala niz uspešnih nastupa od kojih se najviše ističu nastup u Somboru na festivalu „Somborsko leto za mlade“, kao i nastup u Novom Sadu gde su u „Fabrici“ imali priliku da otvore koncert kao predgrupa bendu „Zabranjeno pušenje“.

**Poslušajte u okviru ove rubrike jednu od jedanaest pesama sa albuma “Zvuk boja“, pod nazivom “Bowie“

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

Siguran start Novaka u Adelejdu, trijumfalno počeo sezonu
Od danas na svim šalterima Pošte počela prijava građana za vaučere

Kategorije

Izbornik