Humanitarno

Još jedna božićna akcija RNT-a u Prihvatilištu za decu u Beogradu

 

  • Nakon posete deci Škole za osnovno i srednje obrazovanje Vuk Karadžić u Somboru, u četvrtak 22. decembra i Centru za integraciju mladih, prihvatilištu za decu na Novom Beogradu, u ponedeljak 26. decembra, srpski tim Fondacije Rajmond Nikolet Trast nastavlja sa sprovođenjem svoje solidarne, humanitarne misije

Oni su pred sam kraj godine koju smo ispratili, u četvrtak 29. decembra otišli u još jedno prihvatilište za decu u nadležnosti Grada Beograda, da im podele slatkiše, sredstva za higijenu, odeću i igračke.

Predstavnici Rajmond Nikolet Trasta su bili gđa Biljana Kordić i gđa Gorana Šipetić, a prisustvovali su i g. Goran Janković i gđa Maša Pumpalović. Svi su srdačno primljeni od strane direktorke i vaspitača prihvatilišta za decu.

Prihvatilište za decu je ustanova socijalne zaštite u nadležnosti Grada Beograda i postoji već 52 godine. Od osnivanja kroz ovu ustanovu prošlo je više od 60.000 korisnika.

Prihvatilište brine o deci i omladini uzrasta od 7 do 18 godina, oba pola. Pomoć biva pružana deci bez roditeljskog staranja, žrtvama zlostavljanja i zanemarivanja, deci u stanju socijalne potrebe, žrtvama trgovine ljudima, deci sa smetnjama u ponašanju i drugim problemima.

Korisnici nisu samo deca sa teritorije Beograda, već deca iz čitave Srbije, ali i iz susednih zemalja.

Ovakve zadivljujuće akcije ne bi mogle biti sprovedene bez izuzetne podrške donatora i pomagača. Rajmond Nikolet Trast je veoma zahvalan tim neverovatnim ljudima i organizacijama. Veliki tim pomagača, prijatelja i simpatizera Rajmond Nikolet Trasta, poput gospođe Biljane Kordić, gospođe Gorane Šipetić, gospodina Gorana Jankovića, gospođe Maše Pumpalović i gospodina Vladimira Puvače, prikupio je 32 slatka božićna paketića koje je donirala Kompanija Amfiko i 10 kg higijenskih proizvoda koje je donirao restoran Karuzo u Beogradu, kao i igračke i odeća koju su donirali dobrotvori.

  • Svi ste pokazali stalnu podršku, posvećenost i velikodušnost u pružanju pomoći onima kojima je potrebna, posebno u ovoj prazničnoj sezoni na kraju godine. Zaista ste inspirativni – izjavljuje Kristina Hilčenko, osnivačica i predsednica Fondacija Rejmond Nikolet Trast.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Novogodišnji pokloni za decu Svratišta
Antonio Ratković gradonačelnik Sombora pridružio se sugrađanima u prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja

Kategorije

Izbornik