Obrazovanje

Priređen tradicionalni prijem za đake generacije u Somboru

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković sa saradnicima, upriličio je juče svečani prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola školske 2023/2024. godine. Svečanost je održana u Atrijumu zdanja Županije, na kojoj su odata priznanja za one koji su svojim radom, trudom i primerom pokazali da za njih znanje ima istinsku vrednost

Tom prilikom, gradonačelnik Antonio Ratković je čestitao učenicima na postignutim izvanrednim rezultatima, naglasivši da će lokalna samouprava učiniti sve kako bi đaci imali što bolje i kvalitetnije uslove za školovanje i usvajanje novih znanja, kako bi sa stečenim znanjem doprineli daljem razvoju Sombora i svetlijoj budućnosti za sve sugrađane.

  • Dragi naši đaci, uvaženi profesori, poštovani roditelji, izuzetno sam ponosan na činjenicu što negujemo ovu tradiciju svečanog prijema kada odajemo priznanje najboljim maturantima svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Sombora. Biti najbolji znači da si na vrhu. Doći na vrh nije lako, a ostati na vrhu možda još i teže, stoga je pred vama još mnogo novih znanja, lepih trenutaka, ali i izazova za koje će se naš Grad truditi da vam ih olakša i podrži vas u savladavanju svih prepreka, jer najbolje ulaganje koje se u životu može omogućiti je upravo ulaganje u znanje. Svi ste naš ponos koji nam svakodnevno uliva nadu i daje garancije da će naš grad rasti, biti bolji, lepši i razvijeniji u budućnosti. Istovremeno, vaš uspeh koji danas zajednički slavimo, zadaje nam obavezu da vam ostavimo ovaj grad koji ćete vi jednog dana voditi, u najboljem mogućem stanju. Slobodnim i spremnim koracima punim samopouzdanja krenite napred u osvajanje novih znanja i veština koja su i za buduća vremena potrebna našem gradu i našoj državi. Na putu uspeha vam želim puno sreće, mnoštva stečenog znanja i radosti – rekao je gradonačelnik Ratković u svom obraćanju.

Za sve đake generacije osnovnih škola, Grad je osim plakete i ruže, obezbedio jednokratnu nagradu u iznosu od 60.000 dinara, dok je za đake generacije srednjih škola Grad dodelio 80.000 dinara. Kao i prethodnih godina, Kolo srpskih sestara je i ove godine pripremilo poklon knjige za najbolje maturante srednjih škola.

Đaci kojima je pripalo priznanje đaka generacije u osnovnim školama su: Marko Božin – OŠ „Avram Mrazović“ Sombor, Aleksandra Radmilović – OŠ „Nikola Vukićević“ Sombor, Petar Đenadija – OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, Vanja Živanović – OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor, Maša Popović – OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Sombor, Lana Vulin – OŠ „Aleksa Šantić“ Aleksa Šantić, Marko Brdar – OŠ „22. Oktobar“ Bački Monoštor, Jovan Cvetićanin – OŠ „Ognjen Prica“ Kolut, Anja Loknar – OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Bezdan, Ivana Ivanković – OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Svetozar Miletić, Sofija Vukas – OŠ „Petar Kočić“ Riđica, Strahinja Bajak – OŠ „Branko Radičević“ Stapar, Livia Henčar – OŠ „Petefi Šandor“ Doroslovo, Milica Hubana – OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Stanišić, Filip Ćurčić – OŠ „Nikola Tesla“ Kljajićevo, Anđela Sekulić – OŠ „Miroslav Antić“ Čonoplja, Irina Sabljić – OŠ „Moša Pijade“ Bački Breg i Petar Teodosić – OŠ „Vuk Karadžić“ Sombor.

Titula đaka generacije srednjih škola pripala je Nikoli Čuvardiću iz Srednje poljoprivredno-prehrambene škole Sombor, Ivi Vajsenburger iz Srednje ekonomske škole Sombor, Stefaniji Kanja iz Srednje škole „Sveti Sava“ Sombor, Miroslavu Brančiću iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ Sombor, Nemanji Majskom iz Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, Aleksandru Heđiju iz Srednje tehničke škole Sombor, Sofiji Stevanović iz Srednje medicinske škole „Dr Ružica Rip“ Sombor i Jovani Aranitović iz Muzičke škole „Petar Konjović“ Sombor.

Svečanom prijemu prisustvovali su i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov, načelnik Odeljenja za obrazovanje Goran Todorić, direktor Centra za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Somboru Milan Stakić, načelnica Školske uprave Sombor Milana Minarski, direktori škola, nastavnici, kao i roditelji nagrađenih učenika.

Tagovi: , ,

Povezani članci

Đaci somborske škole „Avram Mrazović“ ponovo deo značajnog projekta
Izložba „Somborski indeks akademika Ivana Gutmana”

Kategorije

Izbornik