Najnovije

Mesne zajednice Crvenka i Bezdan obeležile slavu Vidovdan

 

  • Mesne zajednice „Crvenka“ i „Bezdan“ proslavile su u petak 28. juna krsnu slavu Vidovdan

Mesna zajednica „Crvenka“ slavu Sveti Vidovdan obeležila je na Vidovdanskom trgu gde su se na bogosluženju okupili članovi Saveta mesne zajednice, predstavnici Srpske pravoslavne crkvene opštine Sombor i brojni sugrađani.

U ime lokalne samouprave, prisutnima se po završetku bogosluženja obratio ovogodišnji kum slave i član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, koji je poželeo svima srećnu slavu Vidovdan i poručio da će Grad Sombor i dalje raditi na tome da život građanima MZ „Crvenka“, ali i svim ostalim sugrađanima, učini što boljim, lepšim i kvalitetnijim.

Svečanost povodom proslave Vidovdana ulepšao je nastup dečijeg hora „Šareni vokali“, a rodoljubive stihove i besede o Vidovdanu recitovala je pesnikinja i profesorica srpskog jezika i književnosti Mila Ćatović.

U Bezdanu je sveta liturgija služena na platou hrama „Svetog velikomučenika Kneza Lazara i svetih srpskih mučenika“ uz raznovrstan kulturno-umetnički program u prisustvu članova Saveta mesne zajednice, stanovnika Bezdana, kao i gradonačelnika Grada Sombora Antonija Ratkovića i gradskog većnika Slobodana Stanića.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: ,

Povezani članci

Zatvoren XIV Greentown jazz fest
Produžen je rok za prijavu za program podrške javnom zagovaranju „Pokret Polet“

Kategorije

Izbornik