Najnovije

Priređen svečani prijem za gimnastičarke SK „Figura“ Sombor

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, upriličili su prijem za četiri mlade gimnastičarke iz SK „Figura“ Sombor, koje su na Svetskom prvenstvu u fitnesu osvojile pet medalja, od toga dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu

Mihaela Maria Horvat osvojila je zlatnu medalju u disciplini fitnes akrobatik i u disciplini fitnes izazov, dok je u istoj toj disciplini Jovana Svilar osvojila srebrnu medalju. Srebro je zaslužila Dunja Čičovački u kategoriji do osam godina, a u disciplini fitnes okretnost, treće mesto i bronzanu medalju osvojila je Kalina Došen.

Tim povodom, gradonačelnik Ratković je sa saradnicima čestitao sportistkinjama na ostvarenom uspehu i izvanrednim rezultatima kojima se ponosi kako grad Sombor, tako i celokupna država.

  • Želim da vam u ime Grada Sombora i u svoje lično ime čestitam na istorijskom uspehu koji ste ostvarile. Pet medalja koje ste osvojile i prva zlatna medalja za Srbiju u uzrastu do 15 godina, govori da je ovo izuzetno ozbiljan i veliki uspeh za nas. Drago mi je da imamo priliku da vas ugostimo i da razgovaramo s vama. Mi kao rukovodioci grada, uvek se obradujemo sportskim uspesima naših sportista, a pogotovo kada su ti uspesi došli od naših najmlađih sugrađana. Čestitam vam još jednom na ostvarenim rezultatima i želim vam da osvojite još mnogo medalja i da nam opet dođete u goste da zajedno sa vama proslavimo sportske i druge uspehe – rekao je gradonačelnik Ratković.

Na Svetskom prvenstvu u fitnesu, za decu uzrasta od 7 do 15 godina, koje je održano u Čačku, učestvovalo je oko 350 takmičara i 100 delegata iz 15 država. U izuzetno teškoj konkurenciji, članovi reprezentacije Srbije osvojili su 12 medalja, od čega su 5 medalja osvojile reprezentativke iz Sombora.

Prijemu je prisustvovala i Dragana Pezelj, trenekar u SK „Figura“ i roditelji mladih sportistkinja.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Gradonačelnik Ratković priredio svečani prijem za najistaknutije policijske službenike
Besplatna obuka plivanja mališana u Somboru

Kategorije

Izbornik