Zdravstvo

Primopredaja Garnizonske ambulante somborskoj Opštoj bolnici

 

  • Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i direktor Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ dr Dragan Rastović su drugog junskog petka, u Somboru, prisustvovali primopredaji objekta Garnizonske ambulante Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor

Na osnovu Zaključka Vlade RS od 10. marta 2022. godine i Ugovora o davanju na korišćenje nepokretnosti u svojini Republike Srbije, zavedenog u Upravi za infrastrukturu Ministarstva odbrane od 21. oktobra 2022. godine, Komisije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, AP Vojvodina i Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, 9. juna 2023. godine, izvršili su primopredaju objekata nekadašnje Garnizonske ambulante i pripadajućih garaža u vojnom kompleksu „NH Radivoj Ćirpanov“ u Somboru. Objekti su predati na korišćenje Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor radi preseljenja Odeljenja za plućne bolesti.

Da bi celokupan posao u vezi sa izgradnjom novog objekta neometano tekao, uložen je značajan napor za korišćenje nekadašnje Garnizonske ambulante Vojske Srbije u koje je predviđeno da se premesti kompletno Odeljenje za plućne bolesti čija zgrada mora da se ruši i na njenom mestu zida novi objekat.

Nekadašnja garnizonska ambulanta Vojske Srbije u ulici Sime Matavulja u Somboru, površine 1.429 m2, nalazi se odmah uz objekte Opšte bolnice Sombor, uz kolski ulaz u bolnicu, strateški i lokacijski veoma odgovarajuća, svojevremeno projektovana i korišćena za pružanje zdravstvenih usluga. Objekat veoma lako može da bude priključen na postojeću kotlarnicu, kao i na vodovodne, elektro i kanalizacione instalacije u bolničkom kompleksu. Površinom zadovoljava potrebe Odeljenja za plućne bolesti koje u svom sklopu ima 66 bolničkih postelja. U narednom periodu, za privođenje nameni objekta nekadašnje garnizonske ambulante za potrebe Odeljenje za plućne bolesti, neophodno je da objekat bude rekonstruisan.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Dobre vesti iz Medlab laboratorije Sombor
Najaktuelnije: Epidеmiоlоšкa situаciјa grоznicе Zаpаdnоg Nilа u Srbiјi

Kategorije

Izbornik