Najnovije

Prezentovana oprema digitalnog ekosistema „Sombor City Card“

 

  • Na konferenciji za medije održanoj danas u zgradi Županije prezenatovan je „Sombor City Card“, jedinstvena digitalna karte s kojom će turisti koji posete Sombor, kao i sugrađani, moći da posete ustanove kulture, turističke atrakcije, ugostiteljske objekte i druge turističke atrakcije Sombora po znatno boljim uslovima i povoljnijim cenama. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma Uroš Buzadžić, pomoćnik načelnika Odeljenja za privredu, turizam i LER Branislav Svorcan i članovi radne grupe za održivi razvoj turističke ponude Grada Sombora

Branislav Dogandžić iz firme „Visit Online smart solutions“ rekao je da je Sombor među prvim gradovima u regionu koji koristi digitalni turistički sistem prožet digitalnim inovacijama i naprednim tehnologijama u industriji turizma, kao i da će ovim sistemom turisti kvalitetnije moći da iskoriste sopstveno vreme i posete brojne turističke destinacije lakše i jednostavnije, bez brige o kupovini karata i njihovom čuvanju.

  • Danas predstavljamo digitalnu opremu koja je obezbeđena u okviru projekta održivog razvoja turizma u Somboru. Radi se o digitalnoj opremi koja je kroz ovaj projekat obezbeđena za učesnike u projektu, ustanove kulture, atrakcije, pružaoce ugostiteljskih usluga i druge. S ovom opremom se digitalni ekosistem „Sombor City Card-a“ u potpunosti zaokružio i predstavlja inovaciju koja nije viđena, ne samo na tržištu u Srbiji, nego i u širem regionu. Radi se o uređajima na kojima je moguće kupiti „Sombor City Card“ na više lokacija u gradu, kao i u prostorijama partnera. Sve je digitalno i fiskalizovano, čime je olakšan rad kako ustanova i turističkih lokaliteta, tako je i olakšan pristup turistima koji sa jednom kupovinom mogu da uz pomoć QR koda obiđu sve destinacije koje žele i da imaju jedno sjajno iskustvo – rekao je Dogandžić.

Pomoćnik načelnika Odeljenja za privredu, turizam i LER Branislav Svorcan, naglasio je da projekat „Sombor City Card“ osim jednostavnijeg i modernijeg vida turizma, doprinosi i čistijoj životnoj sredini jer će se sve usluge moći obaviti digitalnim putem.

  • „Sombor City Card“ je deo jednog velikog projekta „Zaplovi Srbijom“ koji je započet u aprilu prošle godine. Sam „City Card“ predstavlja univerzalnu ulaznicu za gradske događaje i gradske ustanove kulture, ustanove koje nude turističke usluge, kao i same restorane i ugostiteljske objekte na nivou grada. Ova kartica za sada je jedinstvena u Srbiji. Mi smo gledali da kroz uslugu objedinimo sve ono što grad može da ponudi, da omogući turistima koji dolaze u manjim grupama ili pojedinačno u grad, da mogu da koriste sve sadržaje koji postoje i koji su čak nedostupni ako možda ne znaju za njih na drugi način. Ono što je bitno jeste da kroz „Sombor City Crad“ nastojimo da zaštitimo životnu sredinu tako što ćemo omogućiti totalnu digitalnu kupovinu, korišćenje i promociju ove kartice. Svaka od šest gradskih ustanova kutlure, sedam do osam ugostitelja i slične gradske ustanove će imati mogućnost da na licu mesta korisniku prodaju kartu, skeniraju kartu i na taj način omoguće boravak. Bitna stavka jeste i veza između javnog i privatnog sektora, zato što smo omogućili spajanje javnih usluga sa privatnim uslugama i na taj način omogućili na promociju ugostitelja u Somboru i njihove veze sa javnim sektorom i turistima koji dolaze – rekao je Svorcan.

Turisti koji dođu u Sombor, moći će da kupe digitalnu kartu na portalu „Visit Serbia online“, ili direktno na licu mesta u ustanovama koje su partneri u projektu. Ulaznice će biti objedinjene ili pojedinačne, namenjene jednoj ili više željenih lokacija koje korisnik digitalne kartice želi da poseti.

Gradonačelnik Antonio Ratković je po završetku konferencije kupio prvu digitalnu kartu s kojom će moći da poseti neke od turističkih destinacija grada, nakon čega je uručio digitalnu opremu predstavnicima Turističke organizacije grada Sombora i hotela „Barcode“ za buduću upotrebu u okviru sistema „Sombor City Card-a“.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Produžen je rok za prijavu za program podrške javnom zagovaranju „Pokret Polet“
Poziv građanima na taktičko-tehnički zbor MUP-a Sombor

Kategorije

Izbornik