Obrazovanje

Predstavnici Srednje ekonomske škole Sombor uspešni u realizovanju projekta ‘Ketering usluga’ Evropskog programa Erasmus+ u Slovačkoj

 

  • U okviru projekta „Ketering usluga“, broj ugovora 2019-1-RS01-KA202-000847 koji se finansira u okviru Evropskog programa za obrazovanje Erasmus+, grupa od 6 učenika i jednog profesora iz Srednje ekonomske škole Sombor je boravila u Slovačkoj u periodu od 21. do 25. marta 2022. godine. Učenici koji su bili upućeni u Slovačku su iz obrazovnog profila kuvar i to Brigita Brajković, Luka Gardijan, Kristina Ostrogonac i Vanja Velker i dva učenika iz obrazovnog profila konobar a to su Ilija Grujić-Ogrizović i Nemanja Čulić. Učenike je vodila profesorica Jasmina Borić

Partnerska organizacija „Sredna odborna škola pod Banošom“ iz Banske Bistrice je bila domaćin i realizovala je radni kamp pod nazivom Ketering usluga. Radnom kampu osim učenika i nastavnika Srednje ekonomske škole Sombor, prisustvovali su učenici i profesori iz Agrupamento de Escolas de Barcelos iz Portugalije.

Cilj radnog kampa je izrada različitih vrsta jela koja su karakteristična za ketering uslugu prema napravljenom priručniku u toku implementacije projekta. Učenici i nastavnici kroz radni kamp su usavršavali i unapređivali profesionalne kompetencije iz ove oblasti.

Osim radnog dela učenici su imali priliku da posete kulturne i istorijske znamenitosti Banske Bistrice i okolnih mesta, da se voze žičarom i planinare po snegu, da se oprobaju u školi jahanja, da vide kako funkcioniše jedina osnovna škola koja svim učenicima nudi predmet sokolarstva, da sami iskuse sokola i jastreba na ruci i da steknu nova prijateljstva za čitav život.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

CSU Sombor: Korisna obuka sa temom prevencije i rešavanja sporova povodom mobinga i dilemama i sporovima u sferi rada
Пролећне активности ученичке задруге „Липа“ у ОШ „Бранко Радичевић“ у Стапару

Kategorije

Izbornik