Sindikat

Predstavljena digitalna Baza podataka UGS Nezavisnost

 

Rukovodstvu, aktivistima i aktivistkinjama i stručnim saradnicima Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ predstavljena je nova sindikalna Baza podataka u digitalnom formatu

Na skupu održanom u beogradskom hotelu Mažestik, u sredu 9. novembra, organizovana je demonstracija jedinstvene sindikalne Baze podataka u vlasništvu UGS „Nezavisnost“, koja će koristiti svim nivoima organizovanja ove reprezentativne sindikalne organizacije. U drugom delu skupa organizovana je obuka za unošenje, arhiviranje i upotrebu podataka iz Baze.

Baza će sadržati podatke o sindikalnom članstvu, povereništvima u preduzećima i ustanovama, granskim i teritorijalnim organima i telima, sekcijama i centrali „Nezavisnosti“.

Pored toga, Baza će sadržati podatke o ključnim dokumentima kao što su statuti, programi, rešenja o registracije, kolektivni ugovori, pravilnici, sporazumi, informacije o članstvu u međunarodnim sindikalnim asocijacijama i dr.

Ova jedinstvena digitalna evidencija umnogome će olakšati svakodnevni rad UGS „Nezavisnost“, kao i u kreiranju raznih analiza, istraživanja i izveštaja.

Na skupu je naglašeno da će se u prikupljanju podataka strogo poštovati Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, i da će digitalna evidencija imati efikasnu zaštitu od zloupotreba.

Baza podataka UGS „Nezavisnost“ proizvedena je u okviru projekta „Sindikati za pravedan oporavak“ koji je podržala Evropska konfederacija sindikata uz finansijsku pomoć Evropske unije.

Izvor i fotografije: www.nezavisnost.org

Novinar: Svetozar Raković 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radi124568o stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Održana Koordinacija UGS NEZAVISNOST u Sremskoj Mitrovici
Aplikacija „Moja radnička prava Nezavisnost“

Kategorije

Izbornik