Kultura

Predstava „Čudesna šuma“ pozorišta Čarapa

 

U petak, 16. decembra u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, zakazana je predstava „Čudesna šuma“ Pozorišta „Čarapa“ iz Beograda, s početkom u 18 časova

Karte po ceni od 300 dinara možete obezbediti na Vencu Radomira Putnika 2, radnim danima, u terminu od 10 do 13. časova, kao i na dan predstave od 17 časova – podsećaju u ovoj gradskoj javnoj ustanovi kulture.

Predstava je nastala po knjizi Katarine Ralić „Čudesna šuma“ gde kroz priču iz slovenske mitologije, a koristeći kao dominantan izraz teatar senki (i igrane delove), uz čudesan spoj svetla, senke i bajkovite, nežne naracije, na izuzetno maštovit i prijemčiv način, približava deci čudesni svet stvarnih i mitskih bića prirode a posebno šume i vode.

Ideja stvaralaca predstave je da se za novogodišnje praznike ponudi deci promišljeno i vredno štivo kao podloga za poseban pozorišni doživljaj. Nije uvek obavezno decu samo zabaviti i nasmejati za novogodišnje praznike. Želja nam je da deca kroz ovakav pozorišni doživljaj ne zapamte samo Deda Mraza i poklone koje dobiju, već da predstava bude ono što će im posebno okupirati pažnju i podstaći maštu. Predstava koju će voleti i roditelji.

Posebno komponovana muzika, scenografija i izuzetno bogat i maštovit kostim pripovedača (kreirao Boris Čakširan), uvode decu u svet teatra na poseban način, koji će ostaviti na njih utisak koji će pamtiti i prepričavati. U stvaranju predstave učestvovalo je četvoro glumaca – Miroljub Turajlija, Valentina Pavličić (članovi ansambla Pozorišta na Terazijama), Marko Marković i Maja Nikolić (afirmisani glumci, igraju na nekoliko beogradskih pozorišnih scena i u popularnim TV serijama ). Svi glumci imaju dugugodišnje iskustvo u sinhronizaciji crtanih filmova, serija i velikih, filmskih animiranih bioskopskih hitova.

Za senke su zadužen Miroljub Turajlija, Marko Marković, Maja Nikolić i Valentina Pavličić.

Kroz priču će vas voditi Valentina Pavličić, sve do dolaska Deda Mraza.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Somborska Biblioteka: Promocija knjige Gorana Milašinovića
Foto klub Sombor otvara 64. klupsku izložbu i 8. izložbu stanovnika ZBO

Kategorije

Izbornik