Mladi

Poziv za jesenju volontersku obuku i prijem u SEC-u

 

  • Somborski edukativni centar upućuje poziv za jesenju obuku i prijem volontera/ki u okviru programa “Škola dobre volje – volonter/ka deci na usluzi”

Škola dobre volje je volonterski servis u kojem volonteri/ke Somborskog edukativnog centra pružaju besplatnu pomoć u učenju deci osnovnoškolskog uzrasta sa naglaskom na decu iz ranjivih grupa. Volonteri/ke deci drže individualne časove na kojima im dodatno objašnjavaju školsko gradivo.

Koji su uslovi da i ja da budem volonter?

Treba da imaš od 15 do 30 godina. Prethodno iskustvo nije potrebno, dovoljno je da imaš dobru volju i želju da radiš sa decom. Prvi korak je popunjavanje onlajn formulara koji se nalazi u nastavku.

Trodnevna obuka koja prethodi volontiranju u okviru programa održaće se od 21. do 23. oktobra 2022. godine u prostorijama Somborskog edukativnog centra (Staparski put 16).

U toku trajanja obuke imaćeš priliku da se bolje upoznaš sa programom, stekneš znanja i veštine iz oblasti asertivne komunikacije, zaštite i sigurnosti dece, volonterizma i omladinskog aktivizma, metodike nastavnog časa, inkluzije i dečjih prava.

Broj učesnika je ograničen, prijavu treba da pošalješ najkasnije do 19. oktobra 2022. godine, a mi ćemo te do 20. oktobra 2022. godine obavestiti o tome da li si primljen/a na obuku.

Za sve učesnike obuke su obezbeđeni materijali za rad, obroci i osveženje.

Čekamo tvoju prijavu! Pridruži se velikoj porodici Škole dobre volje!

Ukoliko imaš pitanja ili su ti potrebne dodatne informacije, piši nam na mejl secprijave@gmail.com ili nas pozovi na broj telefona 064 33 045 82.

FORMULAR ZA PRIJAVU – na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQe1rbC-mDTcoaeDbaZ5epbcoxcU5oihjfxNd7gX-177_SFQ/viewform

Projekat je podržan u okviru A1 programa društvene odgovornosti Svet kakav želiš, koji pruža mentorstvo i finansijsku podršku institucijama, organizacijama, inicijativama na nacionalnom nivou, idejama i projektima u području javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije. Proizvedeni sadržaj i stavovi izrečeni u okviru projekta su isključiva odgovornost sprovodioca projekta. Program Svet kakav želiš se sprovodi u partnerstvu sa regionalnom organizacijom Propulsion.

Piše: Ružica Rakinić

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Udruženje ECO ENERGY Sombor: XVII Međunarodni festival organske etno hrane i pića, domaće radinosti i folklora
Mladi Sombora dali poruku povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Kategorije

Izbornik