Sindikat

Povećanje zarada u Galenici AD nakog pregovora sa sindikatima – 18%

 

  • Pregovori sindikata u Galenici a.d. i poslodavca, nakon više od četiri, teških i iscrpljujućih meseci, završeni su 27. februara 2023.

Upravo završeni pregovori, bili su planirani prošlogodišnjim Sporazumom tek za jun ove godine. Podesećanja radi, Sporazum je izdejstvovan nakon štrajka u junu prošle godine, u organizaciji sindikata Nezavisnost Galenika ad. Tada je zarada zaposlenima uvećana takođe iz dva dela: u julu i avgustu 2022. godine, između četrnaest i sedamnaest odsto.

Novo, sadašnje, uvećanje zarada je usledilo posle šest meseci od poslednjeg uvećanja i ono će se primeniti iz dva dela:*

➡️Isplata prvog dela će biti 10. marta – sa uvećanjem oko 7.000,00 dinara (oko 12%) svim zaposlenima linearno i

➡️Isplata drugog dela će biti 10. oktobra – sa uvećanjem oko 3.500,00 dinara (oko 6%) svim zaposlenima linearno.

*Izračunati novčani iznosi su za prosečnih 20 godina radnog staža. Kolege sa više godina radnog staža će dobiti nešto više, dok će oni sa manje staža dobiti nešto niži iznos.

Ukupno uvećanje zarada u ovoj godini je oko 18% iz dva dela. Sindikat Nezavisnost nije u potpunosti zadovoljan konačnim rešenjem, jer je naša prvobitna ideja i predlog bio da se ukupno povećanje isplati odmah, iz jednog dela, 10. marta. Međutim, u trenutnim okolnostima, pregovorima nije bilo moguće dobiti više.

Naredni pregovori za povećanje zarada po Kolektivnom ugovoru su početkom 2024. godine kada nas čekaju i pregovori za novi Kolektivni ugovor, koji definiše pitanja od strateških interesa po radnike Galenike. Predstojeća 2024. godina će biti puna izazova i zato je neophodna dobra i pravovremena priprema u ovoj godini, zato, mi počinjemo od danas! – napominju u ovom reprezentativnom Sindikatu Nezavisnost.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Sindikat penzionera Srbije ’’Nezavisnost’’ prima zahteve za besplatno korišćenje banja do 3. marta
Sindikat “Nezavisnost” reprezentativan i u kompaniji Continental u Subotici

Kategorije

Izbornik