Sindikat

Potpisan novi kolektivni ugovor u kompaniji Ziđin

 

  • Zaposleni u kineskoj kompaniji “Srbija Ziđin Koper“ dobili su novi kolektivni ugovor. Predstavnici četiri reprezentativna sindikata kompanije i poslovodstvo potpisali su danas u Boru kolektivni ugovor, posle višemesečnih pregovora sa poslovodstvom kineske kompanije

Časlav Gavrić, predsednik Granskog sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“, izjavio je da je posle dugih teških pregovora „preovladao razum“.

Zaključenjem kolektivnog ugovora prestaje važenja Pravilnika o radu koji je svojevoljno doneo poslodavac a koji su sindikati ocenili nepovoljnim za zaposlene i zbog toga, posle brojnih zahteva da se akt povuče, organizovali više protesta.

Direktor Sektora za ljudske resurse kompanije Ziđin Koper Huang Džaoi rekao je da novi kolektivni ugovor stupa na snagu i da je rezultat saradnje i pregovora sindikata i kompanije.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar za rad Nikola Selaković koji je ocenio da je taj kolektivni ugovor važan za kompaniju ali i za Srbiju jer je “Ziđin“, kompanija koja je među najvećim izvoznicima iz Srbije.

Novinar: Svetozar Raković 

Izvor: Nezavisnost.org Foto: UGS Nezavisnost

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Sindikati i poslovodstvo Ziđina postigli dogovor o kolektivnom ugovoru
UGS NEZAVISNOST podržavaju Deklaraciju „Zajedno za fer platformski rad“

Kategorije

Izbornik