Sindikat

Poseta povereništvu GOODYER „Nezavisnost“u Kruševcu

 

  • Na poziv menadžmenta i naših kolega danas smo posetili kompaniju GOODYER u Kruševcu. Sindikat Nezavisnost je u ovoj kompaniji, odnosno tadašnjoj TRAYAL korporaciji osnovan još 2001. godine, a od 2012. godine je postao reprezentativan u kompaniji Cooper Tire koja je proces ujedinjenja sa kompanijom GOODYER finalizovala krajem marta ove godine

Povod za posetu naše delegacije koju su činili Čedanka Andrić, predsednica UGS NEZAVISNOST, Miloš Miljković, izvršni sekretar i Slobodan Miladinović, predsednik Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost“ bio je da se u razgovoru sa Generalnim menadžerom, gospodinom Miroslavom Maziarkom i menadžerkom ljudskih resursa, gospođom Ivanom Nešić uverimo da će socijalni dijalog biti i dalje način funkcionisanja u ovoj kompaniji koja ima planove za dalje investicije i podizanje nivoa proizvodnje.

Takođe, važeći kolektivni ugovor ističe u maju naredne godine i od značaja je posvećenost menadžmenta da se na vreme i uz međusobno uvažavanje krene u pregovore za novi. Dogovoreno je i da se uskoro sindikatu dostavi na mišljenje Predlog novog Pravilnika o sistematizaciji. Pre razgovora sa menadžmentom na kojem su takođe prisustvovali i naš glavni poverenik, kolega Slobodan Nikolić i izvršni sekretar u povereništvu Uroš Lešljanin, održali smo i sastanak sa članovima Odbora poverenika kako bismo čuli njihove prioritete u radu i obavezali se za sve vidove podrške koje im možemo pružiti kako na nivou Granskog sindikata metalaca „Nezvisnost“, tako i na nivou centrale, politički i kroz rad stručnih službi.

O našoj punoj podršci kolegama u povereništvu informisali smo i predstavnike kompanije.

Izvor: Centrala UGS Nezavisnost

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

Informacija za javnost i medije SNP: Zašto „Kopelija“ košta skoro 9 miliona dinara
Protest Sindikata RTS “Nezavisnost”: Za veće plate i dostojanstven rad

Kategorije

Izbornik