Najnovije

Položeni venci na grob Radovana Medića prve žrtve NATO zlikovaca, u 1. Centru za obuku VS i u Parku heroja u Somboru

Venci kao simbolično oplakivanje oko groba Radovana Medića

  • Prvi deo centralnog obeležavanja 24. godišnjice zločinačke agresije 19 NATO država na Srbiju, na taj isti datum, danas, u petak 24. marta, činilo je tradicionalno polaganje venaca u prepodnevnim satima najpre na vojnom aerodromu Prvog cenra za obuku Vojske Srbije, zatim na Spomeniku žrtvama ratova 1990-1999. u Parku heroja u Somboru i na grobu zastavnika Radovana Medića na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru, prve žrtve američko-zapadnoevropskih zlikovaca 

Pod sloganom „Ponosno sećanje“, počast su u Prvom centru za obuku Vojske Srbije, odale delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Sombora i Zapadnobačkog upravnog okruga, Opštine Apatin, SUBNOR-a Apatin i Rezervnih vojnih starešina Apatin, opština i Kula, Udruženja penzionisanih pripadnika organa bezbednosti i Vojne policije, Rezervnih vojnih starešina Odžaci, SUBNOR-a Sombor i Rezervnih vojnih starešina Sombor, Vojnih penzionera Sombor, Udruženja penzionisanih vojnih lica Apatin, Zavičajnog udruženja Srba „Korjeni“, Asocijacije žena Sombor, Kola srpskih sestara i Udruženja vojnih ratnih veterana.

Stradalima na Spomenik žrtvama ratova 1990-1999. godine poklonile su se mešovita delegacija Grada Sombora i Zapadnobačkog upravnog okruga, Prvog centra za obuku Vojske Srbije, Udruženja ratnih i vojnih invalida Grada Sombora, Herojska 549. motorna brigada „Car Dušan Silni“, Pokret ratnih veterana Sombor, Udruženje boraca i potomaka ratova 1914-1999. „Kordun“ Čonoplja, Asocijacija žena Sombor i Gradsko udruženje penzionera Sombor.

Somborskom i srpskom heroju, kojeg su NATO bombarderi u 37. godini skratili život, zastavniku Radovanu Mediću, uz bezbroj izlivenih emocija i suza, na njegovo počivalište na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru prvo su venac postavili članovi njegove porodice. Zatim, i delegacije Grada Sombora i Zapadnobačkog upravnog okruga, 224. Centra za elektronska dejstva, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Vojnog sindikata Srbije i Pokreta ratnih veterana Sombor, kao i Radovanovi saborci iz vojne jedinice.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Ispunjeni štrajkački zahtevi novinara Somborskih novina. Novine sutra normalno izlaze
Jedan je u večnosti zapisan: ZASTAVNIK – u Somboru emitovan film posvećen starešini Radovanu Mediću prvoj žrtvi NATO zločinaca

Kategorije

Izbornik