Najnovije

Policija će i u narednom periodu pojačano kontrolisati saobraćaj

 

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošlonedeljne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima otkrili su 32.151 prekršaj prilikom kontrole 69.285 vozila

Ova akcija sprovedena je istovremeno u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija je sankcionisala 7.263 vozača i 2.022 putnika u vozilima, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisana 374 učesnika u saobraćaju, a 110 osoba zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjim sedištima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom skreće pažnju da je nekorišćenje sigurnosnog pojasa trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji i da je u toku prošle godine svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika u vozilu koristilo sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode.

Inače, prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, sigurnosni pojas na prednjim sedištima koristi 84,3 odsto vozača i suvozača, dok na zadnjem sedištu sigurnosni pojas koristi svega 19,3 odsto putnika.

U cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviće sa merama pojačane kontrole na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Za samodoprinos od 1% glasanje na 15 biračkih mesta u opštini Apatin
Objavljen Konkurs za upis studenata u I godinu Kriminalističko-policijskog univerziteta u školskoj 2024/25. godini

Kategorije

Izbornik