Najnovije

Pokrenuta Online Akademija Novak Đoković Fondacije

 

Online Akademija Novak Đoković Fondacije sadržaće vebinare, predavanja i kurseve o roditeljstvu, predstavljati bazu znanja i mesto gde će roditelji, staratelji, vaspitači, članovi šire porodice i svi zainteresovani za ove teme imati priliku da se edukuju sa ciljem pružanja srećnog detinjstva

Novak Đoković Fondacija aktuelno je objavila pokretanje svoje Online Akademije – nove praktično-obrazovne platforme namenjene pružanju sadržajne edukacije roditeljima, starateljima, vaspitačima, ostalim članovima šire porodice i svim zainteresovanim osobama sa ciljem pružanja srećnog detinjstva našoj deci.

Naučno i empirijski je dokazano da – uz pravu podršku tokom ranih godina – deca mogu da razviju sve potrebne veštine i nauče da koriste svoj puni potencijal u periodu formiranja njihove ličnosti. Odrasle osobe koje su deo dečijeg ranog razvoja imaju izuzetno važnu ulogu u postavljanju temelja za njegovo kvalitetno odrastanje – i stečena saznanja kroz upoznavanje sa okolnostima u kojima se ovaj proces odvija u našoj sredini inspirisala su Fondaciju da pokrene ovu novu, lako dostupnu i višestruko korisnu platformu – namenjenu upravo njima.

Online Akademija Novak Đoković Fondacije će kroz seriju raznovrsnih kurseva, predavanja, vebinara i razgovora vođenih od strane priznatih stručnjaka pružati podršku svima koji žele da detetu pruže srećno detinjstvo, usput prateći sve izazove sa kojima se susreću i u nastojanju da se pruže najpraktičniji edukativni materijali i alati koji će im omogućiti učenje – gde god se oni našli.

Prvi predavači Online Akademije su Smiljana Grujić – psiholog i psihoterapeut konstruktivističkog pravca i programska menadžerka Novak Đoković Fondacije i Jelena Đoković – globalna direktorka i suosnivačica ove organizacije. Smiljana Grujić je koautor priznatog programa za roditelje i staratelje Fondacije pod nazivom „Podrška, ne perfekcija”, a u svom radu najviše se bavi emocijama, komunikacijom i nesporazumima u međuljudskim odnosima – i izazovima i podsticanjem dečjeg rasta i razvoja. Jelena Đoković je sertifikovani trener za roditelje po učenju dr Šefali Tsabari, čija lična i profesionalna misija je da sa radošću podeli sa drugima sve ono što nauči, prikupi ili otkrije – kako bi se dečja dobrobit na taj način umnožavala, a uz učenje i neograničeno međusobno deljenje znanja – stvara bolji svet svakog dana. Njeni najveći učitelji su njena deca, Stefan i Tara.

Trenutno dostupna na platformi Online Akademije:

https://onlineacademy.novakdjokovicfoundation.org/ je serija vebinara “Razgovori o roditeljstvu” u kojima Jelena Đoković i Smiljana Grujić razgovaraju o brojnim temama kao što su: Uzroci neprihvatljivog ponašanja kod dece uzrasta od 0 do 6 godina; Pohvaljivanje i nagrađivanje; Da li roditelji znaju šta deci treba, Kako podsticati emocionalnu pismenost kod dece, i drugo. Kurs je sačinjen od 14 epizoda u trajanju od po 1 sat i svaku epizodu prate kvalitetne beleške koje polaznici kursa mogu da preuzmu. Uz ovaj kurs, dostupna su i dva vebinara sa temom Odnos između braće i sestara –I i II deo.

Novak Đoković Fondacija će u narednom periodu plasirati još kvalitetnih sadržaja i materijala na ovoj edukativnoj platformi, uz važnu napomenu da će sav prihod od prodaje biti dalje uložen u kreiranje novih materijala za roditelje i sve kojima je ova tema bliska srcu i umu.

– Pogledajte i fotogaleriju: 1 – Kada su deca učitalji, Jelena Đoković je najbolji učenik; 2- Naslovna strana Online Akademije Novak Đoković; 3 – Smiljana Grujić vodi radionicu u okviru programa Podrška, ne perfekcija; 4 – Jelena Đoković i Smijana Grujić –

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Vojska Srbije: Neprekidnost telekomunikaciono-informatičkog obezbeđenja sistema odbrane
Šalter gradske uprave na Vajberu radi 24h dnevno

Kategorije

Izbornik